De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Meerderheid voor minimumprijs vliegticket

Vakantiegangers zijn voor een minimumprijs vliegticket

Nu Oostenrijk eerder al aankondigde een minimumprijs voor vliegtickets in te voeren, is het de vraag hoe daar in Nederland over wordt gedacht. Onderzoek van Vliegtickets.nl met ruim 2500 respondenten wijst uit dat de meerderheid van de ondervraagden (55%) het geen probleem vindt om een minimumprijs in te stellen. Daarnaast geeft ruim 30% aan dat ze een prijs boven de 80 euro voor een retourticket reëel vinden.

Tickets gemiddeld 25% goedkoper

Naast de bevindingen van de enquête heeft Vliegtickets.nl de huidige prijzen naast die van vorig jaar gelegd. Hieruit blijkt dat de prijzen van vliegtickets in diverse topbestemmingen in Europa (zoals Nice, Málaga, Lissabon) tot 25% gedaald zijn ten opzichte van afgelopen jaar. Volgens Vliegtickets.nl is dat niet opvallend. Zij stellen dat het logisch is dat de prijzen onder druk staan, gezien het aantal vluchten en de langzaam toenemende concurrentie.

Lissabon
  • Lissabon, één van de topbestemmingen waarvoor een vliegticket aanzienlijk minder kost dan vorig jaar.

Angst voor stuntprijzen

Eerder gaven politieke partijen aan bang te zijn dat wanneer er groen licht gegeven wordt om weer te vliegen, de luchtvaartmaatschappijen zullen gaan stunten met ticketprijzen. Dit is niet alleen funest voor de maatschappijen zelf, maar ook niet bevorderend voor het milieu. Daarom moet een minimumprijs dit voorkomen. 62% van de respondenten geeft in de enquête ook aan dat ze bereid zijn meer te betalen voor een ticket, wanneer een deel van de prijs gebruikt wordt om de hoeveelheid CO2 uitstoot te compenseren. Ruim 30% gaf aan dat ze 80 euro voor een retourticket met Europese bestemming geen probleem vinden, wat een veel hogere prijs is dan het minimum waar steeds over wordt gesproken.

Meer over