Sint Maarten onderwater beeldenpark RonReizen.nl

Sint Maarten (Nederlands)Onderwater beeldenpark op Sint Maarten

St. Maarten is ’s werelds kleinste oppervlak dat wordt gedeeld door twee landen: het eiland heeft sinds 1648 een Nederlands en een Frans deel, met een bijzondere mix van culturen tot gevolg. Beiden landen doen er alles aan om toeristen naar hun heerlijke tropische bestemming te trekken. Bijvoorbeeld met de opening van een onderwater beeldenpark dat onlangs is geopend.

Het Caribische eiland St. Maarten biedt bezoekers sinds kort nog meer avontuur en waterpret met de opening van een gloednieuwe snorkelattractie, Under SXM. Deze fascinerende eco-ervaring in Little Bay bestaat uit meer dan 300 prachtige kunstmatige rif sculpturen die langs een speciale route zijn geplaatst en een levende viering zijn van het verleden, heden en de toekomst van St. Maarten.

Sint Maarten onderwater beeldenpark RonReizen.nl

Ode aan geschiedenis en cultuur

De sculpturen zijn geïnspireerd op inwoners van het eiland en brengen het verhaal van St. Maarten tot leven via een reeks verschillende galerijen die elk een eerbetoon zijn aan de rijke geschiedenis en cultuur van het eiland.

Sint Maarten onderwater beeldenpark RonReizen.nl

Beschermd leefgebied voor zeedieren

Naast het vieren van het erfgoed van het eiland, spelen deze sculpturen een cruciale rol bij het creëren van een beschermd leefgebied voor zeedieren. De Under SXM-sculpturen zijn gemaakt van milieuvriendelijke, pH-neutrale materialen en beschikken over een scala aan op maat gemaakte leefruimtes. De sculpturen passen perfect in het mariene ecosysteem en dragen bij aan de versterking ervan. De structuren bieden een passieve substraat voor koralen, zeesponzen en biomassa om zich te vestigen en te ontwikkelen, terwijl de interne holtes een toevluchtsoord vormen waar jonge vissen kunnen gedijen.

Sint Maarten onderwater beeldenpark RonReizen.nl

Viering van het eiland

Samenwerkend met de gemeenschap gedurende het ontwerp-, giet- en beeldhouwproces streeft Under SXM ernaar een authentieke viering van het eiland te zijn, maar ook een katalysator voor verdere duurzame activiteiten voor het behoud van de oceaan.

Info

  • Toegang tot het park is mogelijk via snorkelexcursies aangeboden door Aquamania en andere lokale maritieme operators vanuit Simpson Bay, Little Bay en Bobby's Marina. Zie voor meer informatie ook: www.undersxm.com.

    Voor meer informatie over St. Maarten als vakantiebestemming, zie ook vakantiestmaarten.nl

Meer over