Oostenrijk Kaiserwinkl Walchsee zomer bergen actief Bert Romani RonReizen.nl

OostenrijkWalchsee, de parel van Kaiserwinkl (+aanbieding!)

Een zomervakantie in de bergen is erg in trek. Dat merken ze ook in het Oostenrijkse Tirol. Steeds meer Nederlanders kiezen niet alleen in de winter maar ook in het voorjaar of de zomer voor een korte of langere vakantie in de bergen. Bert Romani ging half april voor RonReizen alvast op verkenning in de grensregio Kaiserwinkl. En kwam niet alleen met een verhaal maar ook met een leuke aanbieding terug!

Wij noemen het de voor-Alpen. De bergen zijn er nog niet zo heel hoog, het landschap is meer glooiend, lieflijk vooral. Dus als we de snelweg net over de grens bij Kufstein verlaten is het meteen genieten. Het frisse groen schiet omhoog, terwijl in de bergmassieven nog sneeuw ligt van de afgelopen winter. Twee seizoenen vangen zich in één panorama.

Oostenrijk Kaiserwinkl Walchsee zomer bergen actief Bert Romani RonReizen.nl

  Pittoreske Walchsee

  We zijn in de omgeving van de Tamme Keizer, een prominent gebergte in Tirol en ons doel is de Walchsee. Dit kleine pittoreske meertje ligt ingebed in het groen, omgeven met heerlijke wandelpaden en fietsroutes. Bovendien biedt het meer watersportmogelijkheden en daar houden we ook van.

  Oostenrijk Kaiserwinkl Walchsee zomer bergen actief Bert Romani RonReizen.nl

   Sportief aan het meer

   De Walchsee is niet heel groot, wanneer je er omheen wandelt zit je op zo’n zes kilometer. Een prima rondje om even te acclimatiseren na een dagje sturen. We verblijven in het Walchsee Aktivresort en de naam zegt het al, sportiviteit is hier een thema.

   Oostenrijk Kaiserwinkl Walchsee zomer bergen actief Bert Romani RonReizen.nl hotel

    Gezond logeren

    Het resort maakt onderdeel uit van de Pletzer Resorts en al deze hotels bieden het zogenaamde move & relax-programma aan. Dat betekent een uitgebalanceerd geheel van bewegen, ontspannen en dat in combinatie met gezond eten. Nou laat maar komen, na al die maanden binnen zitten in de winter. Dan kunnen we meteen het ‘winterspek’ eraf trainen.

    Oostenrijk Kaiserwinkl Walchsee zomer bergen actief Bert Romani RonReizen.nl hotel

     Waterskiën op de Walchsee

     Wat de Walchsee uniek maakt is dat dit het enige meer in Tirol is waar je mag en kunt waterskiën. En dat is leuk. Dus ik trek een dik neopreen wetsuit aan en een zwemvest. Ik krijg enige uitleg over de start. Klein blijven, niet voorover leunen, rustig uitstrekken en glijden maar. Het is minstens veertig jaar geleden dat ik achter een boot geskied heb. Op de sneeuw een week eerder nog, maar voortgetrokken worden op ski’s is toch anders dan zelf naar beneden glijden.

     Oostenrijk Kaiserwinkl Walchsee zomer bergen actief Bert Romani RonReizen.nl waterski

      Glijden over het spiegelgladde meer

      Maar goed, snow is only frozen water, dus hup ski’s aan en ik laat me  zakken in de toch nog wel frisse Walchsee. De boot trekt rustig het koord strak en dan brullen de 100 pk’s en word ik door het water gesleurd. Okay, poging twee. Mijn spiergeheugen even aanzetten, want ik kon dit toch? Ik krijg nog een technische aanwijzing en hopla daar sta ik en glijd ik over het spiegelgladde meer. De eerste honderd meter geconcentreerd op de ski’s, de boot en de hekgolven, maar dan ontspan ik langzaam en begint het genieten met hoofdletter G. Wat een belevenis!

      Oostenrijk Kaiserwinkl Walchsee zomer bergen actief Bert Romani RonReizen.nl waterski

       Schitterend uitzicht rond het meer

       De ski's glijden als over fluweel en het uitzicht is fenomenaal: de ruige rotsen van de Tamme Keizer die overgaan in de gifgroene almen, gevolgd door de donkere dennenbomen die tot aan de oever van het meer reiken. Ik durf links en rechts de hekgolf over te skiën en voel de versnelling. Het water spat hoog op als ik in de bocht hang. Wat is dit toch gaaf om te doen!

       Wandelen in de omgeving

       Vanuit het hotel in Walchsee, wat overigens een typisch dorpje is met beschilderde gevels en de bekende bloembakken voor de ramen, heb je meerdere wandelingen. Van pittig tot panoramisch en relax. En omdat de bergen hier nog niet zo hoog zijn, zijn de routes niet extreem lang. In twee drie uur wandel je naar berghutten, waar je prima kunt lunchen.

       Oostenrijk Kaiserwinkl Walchsee zomer bergen actief Bert Romani RonReizen.nl wandelen
       • De uitzichten zijn prachtig...

       Wandelen met een doel

       Ik loop een kwartiertje en heb meteen een heerlijk uitzicht. Wat een zalige regio, zo relaxed en toch actief. Nu ben ik van huis uit niet zo'n wandelaar; mijn ongeduldige karakter vindt dat lastig. Maar in de bergen ligt dat iets anders. Het langzaam hogerop komen, een doel halen en de tijd nemen en jezelf daarna trakteren op een goede lunch.

       Oostenrijk Kaiserwinkl Walchsee zomer bergen actief Bert Romani RonReizen.nl
       • Keuzemogelijkheden genoeg...

       Fietsen (met een e-Bike)

       We gaan op stap met een gids. We hebben e-mountainbikes geleend van het hotel en gaan richting het Kaiserbachtal. Een tochtje van twee uur dwars door de regio Kaiserwinkl. Eerst een half rondje om het meer, deels asfalt deels gravel, maar lekker vlak. Dan verlaten we het dal langzaamaan en klimmen langs boerderijen dwars door de weilanden hogerop. De wegen worden steeds smaller en auto’s komen we nauwelijks tegen.

       Oostenrijk Kaiserwinkl Walchsee zomer bergen actief Bert Romani RonReizen.nl fietsgroep
        Oostenrijk Kaiserwinkl Walchsee zomer bergen actief Bert Romani RonReizen.nl fietsen

         Op de fiets in een ansichtkaart 

         Het is voorjaar en de fruitbomen staan vol in bloei. De natuur is op haar mooist, vers, groen en fruitig. We pauzeren voor een slok water en een energiereepje. De e-bike maakt het ons makkelijk en waarom ook niet. Het is vakantie en bergpassen omhoog stoempen met 6 kilometer per uur op een fiets met krom stuur is ook leuk, maar vandaag rijden we door een schitterende ansichtkaart en nemen we alle tijd om te genieten.

         Oostenrijk Kaiserwinkl Walchsee zomer bergen actief Bert Romani RonReizen.nl fietsen
          Oostenrijk Kaiserwinkl Walchsee zomer bergen actief Bert Romani RonReizen.nl fietsen

           Heerlijk fietsen (ook downhill)

           Het Kaiserbachtal met de Kaiserbachalm ligt precies tussen het Tamme- en het Wilde Keizer bergmassief in. En die kennen we van de wintersport met het skigebied Skiwelt Wilder Kaiser. We pauzeren met een Apfelstrudel (what else...) en dalen dan weer rustig af. De fietsen zijn sterk en ook op de onverharde singletracks voelt het stabiel. Wat een openbaring zijn dit soort bikes toch. Echt iedereen die kan fietsen, kan deze tocht maken en de gids weet de weg.

           Oostenrijk Kaiserwinkl Walchsee zomer bergen actief Bert Romani RonReizen.nl fietsen drinken

            Ontspannen in de wellness

            En ja na move komt relax, dus eerst even zwemmen in de infinitypool. Dit bad maakt deel uit van de uitgebreide wellnessmogelijkheden van het hotel. Ik plof op een van de ligstoelen, de zon schijnt uitbundig en het lijkt wel zomer. Boekje lezen, tukkie doen, even in de sauna en voor morgen staat er ook nog een massage geboekt.

            Oostenrijk Kaiserwinkl Walchsee zomer bergen actief Bert Romani RonReizen.nl hotel

             Gezond met een toetje...

             Ik twijfel even wat me meer aanspreekt move of relax? Uiteindelijk is de combinatie perfect en maakt het me weer bewust dat gezond leven belangrijk is. Dus ik ga los bij het saladebuffet en sla het toetje een keer over. Hoewel?!

             Oostenrijk Kaiserwinkl Walchsee zomer bergen actief Bert Romani RonReizen.nl uitzicht

              Info en aanbieding

              • Oostenrijk Kaiserwinkl Walchsee zomer bergen actief Bert Romani RonReizen.nl hotel

               Das Walchsee Aktivresort opent in mei 2024 zijn indrukwekkende Lakeside-dependance aan het meer. Op een steenworp afstand van het hotel heeft de Pletzer Group een uniek complex gebouwd met  stijlvolle droomsuites. Direct uitzicht op de kristalheldere Walchsee en het majestueuze Kaisergebergte; een omvattende Move & Relax-filosofie voor actieve beweging, ontspanning en een gezonde keuken, plus privétoegang tot het meer. Dat en nog veel meer zijn de ingrediënten voor het nieuwe 'oord van verlangen', Das Walchsee Lakeside-dependance. 

               Je kunt nu profiteren van de unieke openingsspecial. Te boeken via www.daswalchsee.at (de  openingsspecial is geldig van 17 mei tot 11 juli 2024).

              Meer over