De haven van Chania

GriekenlandKreta: véél meer dan zon, zee & zuipen

Dit waanzinnig populaire Griekse eiland heeft een berucht tv-karakter met oneindige shots van dronken tieners. Toegegeven: Cherso is geen historische broedplaats, maar de rest van Kreta is meer dan het ontdekken waard!

In dit verhaal staan twee prachtige locaties in de spotlights: havenstad Chania en de mythische stranden van Elafonissi. Maar eerst nog een paar Kreta-feitjes: het is ‘s lands grootste eiland, herbergt de geboortegrot van Zeus en telt zo’n 550.000 inwoners.

De haven van Chania lijkt op die van Venetië
  • De haven van Chania

Chania

Deze havenplaats ligt ten noordwesten van Kreta en biedt de leukste terrasjes langs de pittoreske haven. Ook handig: de stad heeft een vliegveld. Menig Nederlandse vlucht landt hier en niet in hoofdstad Heraklion.

De smalle straatjes met Venetiaanse en Turkse invloeden zijn een wandeling waard


Naast de schattige haven zijn ook de groente- en fruitmarkten heel indrukwekkend. Anders nog iets? Zeker! De smalle straatjes met Venetiaanse en Turkse invloeden zijn een wandeling waard en ook het nachtleven (meer timide dan Cherso) is leuk om mee te maken.

Ondiep en tropisch: Elafonissi
  • De stranden van Elafonissi

Elafonissi

Kreta barst van de mooiste tropische stranden. Vaï, aan de oostkust, is een lust voor het oog, maar nog toffer zijn de stranden van Elafonissi. Boek een boottocht hierheen en vaar door de rustige wateren van Kreta naar deze weelderige strandjes.

Goed insmeren en wandelen maar!
De stranden van Elafonissi
  • Lopen over water kan bij Elafonissi

De stranden van Elafonissi zijn bijzonder omdat ze er ansichtkaart-esque bijliggen en bovenal omdat ze heel ondiep zijn. Goed insmeren en wandelen maar! De zandheuvels daaromheen en de kleurrijke schepen realiseren een droomachtig decor.

Tekst & foto’s: Oane Born

Meer over