De gezellige straat voor de deur van Rambuttri Village

ThailandTip: Rambuttri Village is het beste hotel in Bangkok

Tip in Bangkok: slaap in hotel Rambuttri Village. Vanwege de binnenplaats en omdat het dé plek bij uitstek is om Bangkok te ontdekken. Maar vooral ’s avonds hoef je bijna de deur niet uit.

Hoewel boekingsites Rambuttri Village maar twee, hooguit drie sterren toebedelen, is alleen de ligging van het hotel wat mij betreft al vijf sterren waard. Misschien krijgt het hotel niet meer vanwege de simpele kamers. Maar ze zijn schoon en hebben een prima bed, fijne douche, werkende airco en een tv. Ik volg in Rambuttri Alley, een levendig straatje vol restaurants en winkels, het bordje naar een zijstraatje en kom op een binnenplaats terecht. Ik weet dat ik net uit die drukke straat kom, maar daar krijg ik hier niets van mee. Dit is een oase van rust in de drukte van Bangkok. Eigenlijk precies zoals ik het hebben wil; pas reuring als ík er zin heb.

Tip: hotel met rustige binnenplaats

’s Ochtends wordt op de binnenplaats het gratis ontbijt geserveerd. Een uitgebreid en lekker ontbijtbuffet met voor ieder wat wils: van muesli en fruit tot Britse bonensmurrie en worstjes. Een fijn moment om de dag te beginnen. Op het pleintje kun je ook excursies of vervoer regelen bij het reisbureautje of je een ‘Hugo Boss’-pak laten aanmeten door de vriendelijke lokale kleermaker. Maar ik heb nu zin in reuring.

De binnenplaats van Rambuttri Village: oase van rust
  • De rustige binnenplaats van Rambuttri Village is een fijne ontbijtplek.

Hotel in hartje Bangkok

Hotel Rambuttri Village is een ideale uitvalsbasis om Bangkok te bezichtigen. Je stapt zo op de hop on/hop off-boot, zoals ik de boot noem die langs bijna alle bezienswaardigheden vaart, of stapt makkelijk in de tuktuk of taxi. Bovendien vind ik Khao San Road – de beroemde lawaaiige feeststraat vol opzichtige ladieboys – een absolute áfrader. Maar omdat het om de hoek ligt, kun je die toch even aantikken en dan weer wegwezen. Het zou zonde zijn als je hier vanaf de andere kant van de stad helemaal naartoe zou zijn gereisd. Hier vind je leuke eetadresjes in Bangkok.

Rons tipRons tip

Bangkok is een topstad. Maar ook best verwarrend. Voor je het weet, raak je hopeloos in de knel van al die snelwegen, een rivier die er dwars doorheen loopt, onleesbare straatnamen en meer. De oplossing: koop een stadsgids met een goede kaart. Liefst met de straatnamen in meerdere talen!

Vooral ’s avonds erg leuk en sfeervol

Aanrader in Bangkok

Rambuttri Alley is een van de gezellige zijstraatjes van Khao San Road en vooral ’s avonds erg leuk en sfeervol met een nachtmarkt en gezellige lichtjes. Wandel even langs de marktstalletjes en kies een plek om te eten of een drankje te doen. De wetenschap dat je bed niet ver weg is, geeft een vrijblijvend gevoel. Het lijkt wel vakantie. Kortom: tophotel.

Meer over