Portugal Madeira regels versoepeld RonReizen.nl

PortugalVrij inreizen naar Madeira

Madeira, dat wordt beschouwd als beste eilandbestemming ter wereld (World Travel Awards), is een klein Portugees paradijs in het midden van de Atlantische Oceaan. Dankzij de indrukwekkende landschappen van bergen, valleien en kliffen is het vulkanisch eiland populair bij wandelaars en natuurgenieters. En dankzij de onlangs versoepelde coronaregels kunnen we er weer volop van gaan genieten.

Madeira wordt ook wel het bloemeneiland genoemd wordt. Er groeien talloze bontgekleurde exotische bloemen in het wild en het eiland huisvest het grootste laurierbos ter wereld. Het milde klimaat - met het hele jaar door aangename temperaturen tussen de 17 en 25 °C - is perfect voor allerlei activiteiten in de open lucht. De archipel wordt gevormd door een reeks eilanden, waarvan Madeira en Porto Santo de belangrijkste en enige bewoonde zijn.

Portugal Madeira regels versoepeld RonReizen.nl
  • Het thema 'bloemeneiland' vind je overal terug.

Madeira veilige bestemming

Madeira vervulde een voorbeeldfunctie in de strijd tegen de Covid-19-pandemie door de tijdige invoering van preventieve maatregelen. Dit zorgde er niet alleen voor dat gasten op de archipel veilig verwelkomd konden worden, maar ook dat Madeira diverse onderscheidingen voor de aanpak van het coronavirus heeft ontvangen. De Portugese bestemming werd door European Best Destinations eind 2020 uitgeroepen tot ‘veiligste bestemming in Europa om te bezoeken in 2021’.

Portugal Madeira regels versoepeld RonReizen.nl
  • Ook vind je er ruige kliffen...

Vrij inreizen naar Madeira

Vanwege het dalende aantal gevallen van COVID-19 heeft Madeira enkele van zijn maatregelen versoepeld:

Voor reizen vanuit Nederland en andere landen naar Madeira en Porto Santo of reizen tussen de eilanden gelden vanaf nu geen inreisbeperkingen (dus ook geen QR-code nodig) en is testen ook niet meer nodig. Bezoekers moeten zich enkel voor aankomst registreren op madeirasafe.com.

Gebruik van gezichtsmaskers blijft de regel voor iedereen vanaf 6 jaar in open of gesloten ruimten, wanneer de aanbevolen fysieke afstand (1,5 meter) niet mogelijk is.

Voor toegang tot restaurants, bars, clubs, sportscholen, en sport-, culturele, sociale of recreatieve activiteiten moeten bezoekers in het bezit zijn van een vaccinatie- of herstelbewijs of van een negatief testresultaat dat is uitgevoerd in de laatste 7 dagen (vanaf 5 jaar).

Testen wordt alleen geadviseerd als er symptomen zijn, waaronder koorts (vanaf 38ºC), al dan niet gevaccineerd. In deze gevallen is het testen gratis.

Testen voor terugkeer naar het land van herkomst is op eigen kosten van de bezoeker.

Portugal Madeira regels versoepeld RonReizen.nl
  • En natuurlijk heerlijke stranden.

Positief op Madeira? 

Voor toeristen die tijdens hun verblijf positief testen geldt het volgende:

Verplichte isolatie van vijf dagen thuis of in een geboekte accommodatie in Madeira op eigen kosten. Op de zesde dag weer de mogelijkheid om naar buiten te gaan. Als er geen symptomen meer zijn hoeft er ook niet opnieuw een test uitgevoerd te worden.

Bezoekers en de bevolking wordt aangeraden de app S-Alerta te blijven gebruiken om in samenwerking met de gezondheidsautoriteiten bij te dragen aan het toezicht op de pandemie in de regio. Het is ook een handige app voor het verkrijgen van verklaringen en certificaten in verband met Covid-19.

Info

Meer over