Unieke Dates in Amsterdam-Noord: Een vrolijk koppel op date - RonReizen

NederlandDate-paradijs: 3 unieke dates in Amsterdam-Noord

Er kan weer gedate worden. Daarom delen wij graag drie unieke activiteiten waarmee jij de beste indruk maakt op je nieuwe geliefde. Samen zetten we in op een fijne nazomer vol mooie momenten en met de drie leukste to do’s in Amsterdam-Noord gaat dat vast en zeker lukken! Van een ultiem all-in cultureel concept bij STRAAT Museum tot zweven boven de bruisende hoofdstad. Amsterdam is een waar date-paradijs, je moet alleen wel de juiste plekken weten te vinden.

1. Let’s Call It A Date bij STRAAT Museum

Of je elkaar pas net hebt ontmoet of al jaren kent; Let’s Call It A Date is er voor iedereen die graag de diepte in gaat. Het graffiti en street art museum STRAAT in Amsterdam Noord daagt sinds kort (potentiële) geliefden uit om samen op ontdekkingstocht te gaan door de oude lasloods op het NDSM-terrein. Aan de hand van verschillende vragenkaarten leren koppels niet alleen de immense werken in het museum beter kennen, maar vooral ook elkaar. 

Date bij STRAAT

Een kaartje bij Let’s Call It A Date is te boeken voor €55,50 voor twee personen, zowel via de website als bij het museum. Dit bedrag is inclusief toegang tot STRAAT, 2 drankjes, een portie heerlijke (vega) bitterballen bij het STRAAT café, een STRAAT canvas tas en natuurlijk de speciale kaarten. Hiermee biedt het museum alle ingrediënten voor een perfecte date in de stad.

Een kunstwerk bij STRAAT museum - RonReizen
  • Een kunstwerk bij STRAAT museum

2. Schommelen in de wolken bij de A’DAM Toren

Om gelijk maar even te zien wat voor vlees je in de kuip hebt, zoeken we het tijdens deze date wat hoger op. Vanaf Amsterdam Centraal sta je in no time aan de voet van de A’DAM Toren. Pak de lift naar boven en laat je omverblazen door het fantastische panoramische uitzicht over de stad vanaf de LOOKOUT. 


Date bij A'DAM Toren

Voor een adrenalinekick kun je de schommels nemen (en kom je er ook meteen achter of je date een beetje een daredevil is). Een ticket voor het observatiedeck en een ritje in de Over the Edge-schommels kost €19.50 per persoon. Sluit de dag af met een lekkere cocktail bij de rooftop bar die zich in de toren bevindt. Die tweede date komt er vast en zeker!

De A'DAM Lookout Toren na zonsondergang - RonReizen
  • De A'DAM Lookout Toren na zonsondergang

3. Een hapje eten bij Hangar

Voor wie toch het liefst ‘gewoon’ een hapje gaat eten, is Hangar zeker een must try. Fiets samen met je date naar het Java Eiland en pak het pontje vanaf het Azartplein. Eenmaal op het water vaar je recht op de loods af, die is opgebouwd uit groene en witte golfplaten. Er is geen restaurant dat zo op haar plek is in het stoere en ruige Noord als deze. 

Date bij Hangar

Met de lekkerste Italiaanse klassiekers en seizoensgerechten, vermaak je je hier met gemak tot in de late uurtjes terwijl de vele bootjes op rustig tempo voorbijvaren. Zowel binnen als buiten is er genoeg plek, waardoor de regenachtige zomer in ieder geval geen roet in het eten gooit.

Meer over