Frankrijk badplaats activiteiten RonReizen.nl

FrankrijkArgelès-sur-Mer: heerlijk rustig in het voorjaar

Franse badplaats Argelès-sur-Mer is een ideale voorjaarsbestemming voor een actieve vakantie zonder hordes toeristen. Kijk, dat klinkt ons als muziek in de oren. Lees snel verder!

Het voorjaar in Argelès-sur-Mer is een ideale periode om te genieten van een heerlijke combinatie van zowel luieren op het strand als een paar dagen actief in de weer zijn. In de maanden mei en juni is het allesbehalve druk met toeristen waardoor je in alle rust van het strand en de zee kunt genieten.

Frankrijk badplaats activiteiten RonReizen.nl strand
 • Lege stranden in deze Franse badplaats in mei en juni!

Volop activiteiten om het hoofd leeg te maken

Zin om het hoofd leeg te maken met een gezonde dosis inspanning?  Wandelen, fietsen, paardrijden, kajakken, windsurfen, zeilen en zelfs duiken, het kan er allemaal. En dat alles met een geweldig uitzicht op het Albères-gebergte, want aan de Franse zuidkust in het departement Pyrénées-Orientales, op 25 kilometer afstand van de stad Perpignan en een half uur rijden van de Spaanse grens.

Frankrijk badplaats activiteiten RonReizen.nl paardrijden

Tal van fijne wandelingen

Ontspanning door inspanning; één manier om de natuur rondom Argelès-sur-Mer te ontdekken, is door een wandeling te maken over een van de vele bewegwijzerde paden in Argelès-sur-Mer en omgeving. De VVV heeft een Engelstalige wandelbrochure met 10 wandelingen variërend in afstand van 3,8 tot zo’n 30 kilometer. 

Frankrijk badplaats activiteiten RonReizen.nl wandelen kust
 • Mooie wandelpaden in de omgeving.

Klassieker: het kustpad Sentier du Littoral

Een klassieker onder de wandelpaden is het kustpad Le Sentier du Littoral vanaf Argelès-sur-Mer tot aan Port-Vendres via het prachtige dorp Collioure. De drie uur durende wandeling passeert onder meer het strand van Racou, het fort Saint-Elme, de windmolen van Collioure en kun je een bezoek brengen aan het kasteel van Royal de Collioure.

Frankrijk badplaats activiteiten RonReizen.nl wandelen

De hoogte in

Wil je je kuitspieren echt op de proef stellen, dan is de rondwandeling Tour de la Massane ideaal. Vanaf het startpunt Château de Valmy ontdek je de diversiteit van de Piemonte des Albères: aardbeibomen, kurkeiken, olijfbomen en ceders.

Frankrijk badplaats activiteiten RonReizen.nl wandelpaden kust

Uitkijken over zee...

Met een panoramisch uitzicht op de zee biedt deze wandeling een totale verandering van omgeving. Is de Toren van la Massane – een wachttoren gebouwd in de 13e eeuw – en gelegen op een hoogte van bijna 800 meter in de zomer een drukte van jewelste, in het laagseizoen is het een oase van rust en de vergezichten zijn fenomenaal. Download hier de Engelstalige wandelbrochure.

Veel variatie voor fietsers

Heb je weinig met hiken, maar laat je je benen liever ronddraaien, de streek is een geweldig fiets- en mountainbikebestemming. Er is een groot netwerk van fietsroutes dat gevarieerde landschappen doorkruist, van makkelijke en voor het hele gezin geschikte routes tot zware mountainbiketochten. Je kunt hier een mountainbike-folder downloaden waarin 10 tochten zijn opgenomen variërend van 11 tot 26 kilometer.

Frankrijk badplaats activiteiten RonReizen.nl fietsen

Mooie tochten

Eén van de zware tochten is ‘La boucle des Mas’ door het Albères Massief, een tocht van 24 kilometer met een klim van 627 meter. Een leuke 12 kilometer lange fietstocht voor het hele gezin is Circuit nummer 1, een tocht langs de kust en rondom Argeles-sur-Mer.

Frankrijk badplaats activiteiten RonReizen.nl fietsers

Pak de EuroVelo 8 mee...

EuroVelo 8, ook bekend als de 'Middellandse Zeeroute', is een ruim 7500 kilometer lange fietsroute die Cádiz in Spanje verbindt met Athene in Griekenland en langs Argelès-sur-Mer loopt. Zij is verdeeld in twee segmenten: circuit 6, een eenvoudige tocht die het dorp Sorède verbindt met het prachtige kasteel van Valmy door olijfbomen, wijngaarden en kreupelhout, en circuit 10, een deel van de groene weg die Valmy via de Argelese kust met St Cyprien verbindt.

Frankrijk badplaats activiteiten RonReizen.nl kasteel
 • Kasteel van Valmy.

Te paard de omgeving verkennen

De omgeving van Argelès-sur-Mer leent zicht uitstekend voor recreatieve ruitertochten: galopperen over het strand, lopen over groene weides en rijden door de rivier Tech. Men kan kiezen uit verschillende niveaus en groepjes worden begeleid door professionele gidsen. Enkele maneges die paardrijtochten organiseren zijn Ranch de La Sirene, Ranch les Amazones, Kentucky Ranch en Les Chevauchees Catalanes.

Frankrijk badplaats activiteiten RonReizen.nl paardrijden
 • Door de rivier Tech...

Peddelen over zee...

Al kajakkend kun je de rotsachtige kust van Argelés te ontdekken, inclusief de prachtige baaien van Porteils en het charmante Racou. Een mooie tocht langs de kust is van het strand van Argelès-sur-Mer langs de ‘Côte Vermeille’ naar het plaatsje Collioure. Je kunt op eigen houtje gaan peddelen of een kano- of kayaktocht met een gids boeken; je hoort dan alles over Romeinse nederzettingen, de vissen die onder je kajak zwemmen, de flora en fauna. En ga je later in de middag dan kun je op de terugweg een geweldige zonsondergang zien. Er zijn verschillende verhuurlocaties, waaronder Club de Plage Watersport Aventure.

Frankrijk badplaats activiteiten RonReizen.nl watersport

  Windsurfen of...

  In Argelès-sur-Mer zijn de zee, wind, en golven je beste bondgenoten voor een dagje watersportplezier. En als één sport is waarmee we ons loskoppelen van de sleur het dagelijks leven, dan is het wel windsurfen. Neem je eigen surfplank mee, of huur er een aan het strand.

  ...foilen!

  Met wingfoilen zweef je eigenlijk net boven het zeeniveau, het boards is zo licht dat je al bij lage snelheid uit het water wordt gelift. Deze innovatieve activiteit combineert de voordelen van verschillende watersporten: suppen, windsurfen en kitesurfen. Argelès-sur-Mer is een ideale plek om deze activiteit te beoefenen.

  Frankrijk badplaats activiteiten RonReizen.nl foilen

  Ook zeilers komen aan hun trekken

  De optimist is een kleine zeilboot, voor één of twee personen. Het is bijzonder geschikt voor kinderen. Verschillende clubs langs het strand bieden dit soort nautische activiteiten aan. 

  Met het zeer gunstige weer in Argelès-sur-Mer is een boottocht aan boord van een catamaran een activiteit die veel vakantiegangers zal bekoren. Ook geschikt voor mensen die last hebben van zeeziekte want door de dubbele romp is het een zeer stabiele zeilboot. Tussen turquoise wateren en rotsachtige kust zal deze activiteit kinderen, volwassenen en sportliefhebbers aanspreken. Meer info vind je hier.

  Frankrijk badplaats activiteiten RonReizen.nl zeilboten

  Duiken in een zeereservaat

  Er valt genoeg te zien langs de kust van Argeles-sur-Mer en zeker in het Cerbère-Banyuls zeereservaat. Dit Marine Natural Park, opgericht in 2011, is een beschermd zeegebied met een omtrek van 4.010 km2, waar meer dan 1200 diersoorten en ongeveer 500 plantensoorten leven. Van de gevonden soorten hebben er 49 een beschermde status. Bijzonder zijn bijvoorbeeld de Posidoniaweilanden de inheemse zeeplanten van de Middellandse Zee die het zeewater filteren.

  Frankrijk badplaats activiteiten RonReizen.nl zeeanemoon

   Duikcentra te over...

   Tal van beschermde soorten zoals de rode koraal, de Scyllarides latus kreeft, de zeedadel, het langsnuitzeepaardje, zeebaars, octopussen of inktvissen en zelfs tuimelaars. Men kan ook naar twee prachtiger scheepswrakken duiken. Er zijn verschillende duikcentra waaronder Centre de Plongee Aquatile Plongee, Archipel Diving, Argèles Plongee en La Sirene Plongee.

   Info

   • Frankrijk badplaats activiteiten RonReizen.nl badplaats

    Argelès-sur-Mer ligt vlak onder Perpignan, de afstand Utrecht – Argelès-sur-Mer is 1400km, de badplaats heeft een treinstation en is dus ook per trein te bereiken. Dichtstbijzijnde vliegvelden zijn die van Perpignan (25km) en Girona (90km). De meeste Nederlandse vakantiegangers komen met de eigen auto. 

    Nadere info op https://www.argeles-sur-mer.co.uk/   Meer over