Tsjechische langlaufroute

TsjechiëDit is de mooiste langlaufroute in Tsjechië

Langs bevroren meren en dwars door ongerepte bossen: langlaufen doe je in Tsjechië.

Het Boheemse Woud is een ongerept natuurgebied in Zuid-Tsjechië en samen met het Beierse Woud het bosrijkste natuurgebied van Centraal-Europa. Je vindt hier honderden kilometers aan wandelpaden, die in de winter worden geprepareerd tot meerdere langlaufroutes.

Gletsjermeren & hoogvlaktes

Eén van de mooiste routes is de Šumava Trail, eentje van meer dan honderd kilometer die het natuurgebied doorkruist. Het natuurgebied wordt ook wel het Groene Dak van Europa genoemd. De landschappen van dit nationale park zijn in de winter prachtig en zorgen voor een mystieke sfeer. Verwacht uitgestrekte hoogvlaktes, voormalige gletsjermeren die in de winter bevroren zijn en valleien met diverse rivieren en smalle stroompjes.

Lees ook:

Het Reuzengebergte: 3 must do’s

Langlaufen in Tsjechië

  Landelijk & luxe

  Vlakbij treinstation Železná Ruda start de langlaufroute op een hoogte van 790 meter op de zuidelijke helling Samoty. De Šumava Trail kun je al in drie dagen afwerken. Onderweg kom je enkele kleine dorpjes tegen waar je vaak knusse pensions vindt. In het dorpje Modrava bijvoorbeeld, staan boerderijen in Boheemse en Beierse stijl. Ook in de dorpjes České Žleby en Stožec vind je knusse landelijke, maar ook luxe accommodaties.

  Langlaufen in Tsjechië

   Rivierdorpje

   Het hoogste punt van de Šumava Trail is de ruim 1.700 kilometerhoge berg Černá Hora. Met goed weer kun je zelfs de Alpen zien. Bij de afdaling kom je langs de bron van de Moldau en ga je vlak langs de Duitse grens. In het verlaten oord Knížecí Pláně staat een berghut waar je iets kunt eten en drinken. De langlaufroute eindigt aan de Tsjechisch-Oostenrijkse grens in het dorpje Pestřice, vernoemd naar de rivier waar deze aan ligt.

   Lees ook:

   Wintersport: ga eens naar Tsjechië

   Langlaufen in Tsjechië
    Meer over