De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Romantisch overnachten aan de Vecht

NederlandRomantisch overnachten aan de Vecht

De Utrechtse Vecht leent zich er bij uitstek voor om lekker langs te wandelen, fietsen en, zoals in ons geval, heerlijk over te varen. De rivier slingert vanaf Utrecht door prachtige plaatsjes als Maarssen, Breukelen, Loenen en Weesp om uiteindelijk bij Muiden uit te monden in het IJsselmeer.

  Logement aan de Vecht

  Als ik over de Vecht vaar en al die fraaie tuinen, huizen en boten zie, droom ik vaak een beetje weg. ‘Daar zou ik wel willen wonen, o nee dan toch liever in die villa met die mooie tuin of nee: daar met dat bijzondere botenhuis.’ Omdat verhuizen niet direct de beste oplossing is, besloten we eerst maar eens te beginnen met een overnachting. En hoe?! Overnachten in Logement aan de Vecht doe je voor je plezier!

  Smaakvolle accomodatie

  De boot leggen we aan pal voor bij de gezellige tuin aan de eigen kade. Uitbaatster Melissa doet met een glimlach de voordeur open en als we naar binnen stappen wanen we ons even in een museum. De gangen en kamers zijn buitengewoon smaakvol, met oog voor detail, ingericht. Afbeeldingen zijn hierboven te zien. Na een heerlijke nacht in de romantische kamer genieten we van een weldadig ontbijt en slepen we ons bijna met tegenzin weer terug naar ons sloepje. Eerst maar even rustig uitbuiken en dan lekker cruisen op de Vecht.

   Eten aan de Vecht

   Langs de Vecht kun je lekker lunchen en decadent dineren. Van eenvoudig tot duur. Restaurant Slangenvegt heeft een jaloersmakend terras. Om de hoek kun je bij De Olifant aan de Italiaanse shared dining. Bij Restaurant Geesberge koekeloer je heerlijk op de Vecht en geniet je van voorbijtrekkende fietsclubjes, solexen, scooters en dikke motoren, stoere suppende mannen (en vrouwen!), de meeste uiteenlopende bootjes en verliefd koppeltjes op het voetpad.

    Brooklyn aan de Vecht

    Varen op de Vecht is genieten. Van je goede gezelschap, de omgeving en de natuur. De volgende quizvraag mag natuurlijk niet ontbreken: waar is Brooklyn in New York naar vernoemd? Precies: Breukelen, hoe cool is dat?! Pal naast Logement aan de Vecht ligt de prachtige antiekzaak Brooklyn. Uiteraard kun je op de site vast even kijken wat ze allemaal aanbieden. Zelf een blik binnen werpen in het mooie zaakje is natuurlijk nog veel leuker. Laat je verrassen door het diverse aanbod. 

     Tochtje langs De Vecht

     Zelf varen is leuk, maar gevaren worden is ook een feestje. Dat kun je op diverse plekken doen. In Nieuwersluis zit de sympathieke Rederij de Kampioen met verschillende schepen. Ze bieden verschillende vaaruitjes op de Vecht aan. Glaasje op laat je varen. Vergeet niet dat je daarna misschien zelf nog een stukje moet rijden...

     Meer over