Tip voor nazomer en herfst: ga glampen!

Tip voor nazomer en herfst: ga glampen!

Het zomerse gevoel houden we graag nog even vast, en daar hoef je niet ver voor te reizen. In Frankrijk zijn september en oktober bij uitstek heerlijke maanden om er op uit te gaan. Dé periode om te genieten van de zonnestralen, buitenactiviteiten en de opkomende herfstkleuren. Ga lekker glampen, dan krijg je het beste van alles mee!

Campingspecialist Huttopia heeft dit jaar veel locaties met een verlengde openingstijd tot ver in oktober of zelfs begin november waardoor je er ook in de herfstvakantie kunt verblijven. Veel van deze campings en Villages hebben een verwarmd én overdekt zwembad. Het veelzijdige aanbod kent voor elk wat wils. 

Wandelen, fietsen, wijn proeven

Van de Elzas tot de Bourgogne kleuren de met wijngaarden begroeide hellingen in september roodoranje, het is tijd voor de wijnoogst. Bezoek pittoreske wijndorpjes als Riquewihr en Obernai aan de Route des Vins d’Alsace, of maak wandel- en fietstochten door de uitgestrekte bossen van de Vogezen. Kijk uit over de gerenommeerde wijngaarden van de Bourgogne of ontdek de historische stad Beaune. Ben je nog op zoek naar een echt zomers gevoel? Zak dan af naar de Provence in Zuid-Frankrijk, waar in de pijnboombossen tussen Toulon en Bandol de Camping Huttopia de la Forêt de Janas ligt, met het strand van de Côte d’Azur op loopafstand.

Het dorpje Thann in het oosten van Frankrijk - RonReizen
  • Het dorpje Thann in het oosten van Frankrijk

Beleef veelzijdig Normandië 

De westkust van Frankrijk is niet alleen geliefd vanwege de brede zandstranden, maar ook vanwege de veelzijdigheid. Op maar zes uur rijden van Nederland, ben je bij de Normandische kalksteenrotsen, indrukwekkende invasiestranden en havenstadjes. En ook de Mont St. Michel en grillige kliffen van Bretagne zijn niet ver.

Voor elke bestemming een Huttopia

Genieten aan de Franse westkust bij Camping Huttopia Les Falaises - RonReizen
  • Genieten aan de Franse westkust bij Camping Huttopia Les Falaises

Ruime Villages midden in de natuur

Vind je de campings van Huttopia al ruim opgezet? De Villages gaan nog een stap verder. Hier voel je je één met de natuur. Alle plaatsen en accommodaties hebben volop privacy en zijn zo gepositioneerd dat je optimaal geniet van het uitzicht. Ze zijn bovendien auto- en wifi-vrij (geen stress!) en bieden het hele seizoen een inbegrepen activiteitenprogramma voor jong en oud. De accommodaties, zoals de Trappeur, Cabane en Cahutte zijn allemaal voorzien van een eigen badkamer en een gezellige houtkachel voor een frisse avond. Dit is glamping in de natuur ten voeten uit.

Kenmerkend bij Village Huttopia Dieulefit, de zwoele avonden en geurige pijnbomen - RonReizen
  • Kenmerkend bij Village Huttopia Dieulefit, de zwoele avonden en geurige pijnbomen

Nazomeren in eigen land

Goed nieuws voor mensen die liever niet ver rijden, maar wel op zoek zijn naar een andere omgeving. Vorig jaar is een eerste CityKamp in Nederland geopend, namelijk CityKamp Valkenburg/Maastricht. In een groene omgeving aan de rand van Valkenburg ligt deze gloednieuwe camping. CityKamp is een apart label van de Huttopia Groep, speciaal voor stadscampings, waar gasten zowel met eigen tent, camper of caravan terecht kunnen. Daarnaast is er een mogelijkheid om een accommodatie huren. CityKamp Valkenburg/Maastricht is het hele jaar geopend en is een ideale uitvalsbasis voor allerlei activiteiten in Zuid-Limburg. Bovendien ben je zo over de grens met Duitsland en België. CityKamp heeft een verwarmd, overdekt zwembad, een speeltuin en een restaurant. Andere CityKamps liggen in Frankrijk: Parijs, Colmar, Straatsburg, Lyon en Angers.

Tot rust komen in de gloednieuwe accommodatie van Citykamp Valkenburg - RonReizen
  • Tot rust komen in de gloednieuwe accommodatie van Citykamp Valkenburg
Meer over