De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Duitsland lokale cultuur RonReizen Erfurt centrum

DuitslandOntdek lokale culturen in Duitsland

Het Duits Verkeersbureau lanceerde deze week de campagne German.Local.Culture. Bezoekers gaan tijdens de campagne op reis langs groene gebieden, authentieke ambachten, culinaire specialiteiten en lokale culturen; van een wereldreis door München of een roadtrip langs de Duitse Vakwerkroute tot de Bundesgartenschau in Erfurt.

Historie in Erfurt

Erfurt fascineert met zijn prachtig bewaard gebleven middeleeuwse stadscentrum vol kleurrijke vakwerkhuizen en unieke architectonische schatten, zoals de Krämerbrücke en de monumentale kerken Mariendom en Severikirche, die samen vanaf een heuveltop over de stad uitkijken. In 2021 verleidt de hoofdstad van deelstad Thüringen zijn bezoekers met een bedwelmende zee van geuren en kleuren: bloemen en planten domineren het egapark en de historische Petersbergcitadel tijdens de Buga 2021, Erfurts eigen variant van de Floriade.

Duitsland lokale cultuur RonReizen Erfurt BUGA
  • Erfurt organiseert de Duitse Floriade: BUGA 2021.

Wereldse trip in München

In München kunnen toeristen op wereldreis gaan: het toerismebureau van de Beierse hoofdstad heeft hiervoor tips voor een stadswandeling samengesteld. Zo kan men mediteren in het Westpark bij de Thai-Sala, de Argentijnse tango dansen tussen de Propylaea (stadspoort) op de Königsplatz, op een Vespa de Italiaanse gebouwen aan de Ludwigstraße verkennen en bij het Nymphenburg Paleis flaneren alsof je in Versailles bent. Tot slot uitpuffen met een biertje in een lommerrijke Beierse biergarten.

Duitsland lokale cultuur RonReizen Nymphenburg Paleis
  • Flaneren op z'n Versailles bij het Nyphemburg Paleis in München.

Ongewoon logeren in Bremen

De unieke, historische gebouwen en straten van Bremen vormen het decor voor de ontdekking van het erfgoed van een oude Hanzestad: bruisende creativiteit en innovatie, maar ook een flinke portie noordelijke rust. Er is zoveel te zien en te doen. Wie naar ongewone accommodaties zoekt, vindt deze ook in Bremen: van HafenTraum, een Indoor Camping waar de gasten ook bij regen geen natte voeten krijgen, tot het beroemde zeilschip Alexander van Humboldt, waar waterratten een kajuit kunnen boeken is er voor elk iets. 

Duitsland lokale cultuur RonReizen Alexander van Humboldt schip Bremen
  • Op het zeilschip Alexander van Humboldt boek je in Bremen een alternatief logeeradres.

Ontdek de vakwerksteden

Meer dan 100 vakwerksteden met een bijzondere uitstraling liggen langs deze pittoreske route. Deze is ongeveer 3.900 kilometer lang, loopt door acht regio’s, van de Elbe via de Oberlausitz naar de Bodensee en staat garant voor een afwisselende ontdekkingsreis.Op deze vakantieroute zijn unieke voorbeelden van vakwerkarchitectuur te zien in prachtige, romantische steden en idyllische landschappen. In veel steden zien toeristen het eeuwenoude verleden ook terug in prachtige kastelen en historische tuinen en parken.

Duitsland lokale cultuur RonReizen vakwerkhuis
  • Doe de Vakwerkhuizenroute!

Zuid-Europa in Duitsland

Zin in een stukje Italië in Saksen? Het middeleeuwse Zittau in de ongerepte natuur van de Oberlausitz heeft een Zuid-Europese uitstraling. De historische gebouwen in pasteltinten geven een mediterraan levensgevoel, vooral als je aanschuift op het grote marktplein met gezellige terrassen, vlak bij het raadhuis en de Johanniskerk. De directe omgeving is een wandelparadijs door het Zittauergebergte met zijn spectaculaire rotsformaties. Tip: een romantische reis per stoomtrein tussen Zittau en de bergplaatsjes Oybin of Jonsdorf geeft ook een mooie indruk van de omgeving.

Duitsland lokale cultuur RonReizen Zittau wandelen omgeving
  • Rond Zittau kun je fantastische wandelingen maken.

Op zoek naar geluk elders...

In Bremerhaven is op 27 juni het Deutsche Auswandererhaus heropend. Het museum vertelt de geschiedenis van migratie; 7,2 miljoen mensen vertrokken hiervandaan naar de Nieuwe Wereld. Nieuwe zalen met digitale installaties zorgen voor een intensieve beleving van de migratiegeschiedenis. Meer vierkante meters exporuimte en thematische uitbreiding stellen bezoekers in staat om 300 jaar Europese emigratie- en immigratiegeschiedenis op een spannende, interactieve en bovendien barrièrevrije manier te beleven.

Duitsland lokale cultuur RonReizen Auswandererhaus
Meer over