De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Oostenrijk Innsbruck RonReizen City en bergen natuur

OostenrijkInnsbruck: zomervakantie vol variatie!

Innsbruck wordt als wintersportplaats steeds bekender. Want nergens kun je beter én op de ski's staan én je cultureel laven aan alles wat een stad je te bieden heeft. Maar vergis je niet. Juist ook in andere jaargetijden is er door dat samenspel van berg en stad veel te doen in en om Innsbruck. En dankzij de diverse Welcome en Innsbruck Cards verplaats je je gratis en eenvoudig met het openbaar vervoer en de kabelbanen en zijn er kortingen voor attracties te over.

Geheimtips vol variatie

Het Huis met het Gouden Dak, de Bergisel springschans, slot Ambras, de Triomfpoort... Het zijn de bekende trekpleisters van Innsbruck. Maar neem dan ook even deze geheimtips in gedachten: één van de grootste alpendennenbossen van Europa, het natuurpark van het jaar 2020 en de talrijke imposante bergen met toppen van meer dan 3.000 meter die eveneens in de regio te vinden zijn. Dat weten vaak alleen de kenners.

Wandelen in de bergen

In geen andere Oostenrijkse stad ligt het bergavontuur zo dichtbij als in Innsbruck. In het zuiden is het de Patscherkofel die tot wandelplezier verleidt: langs de bekende Zirbenweg, die hoog boven het Inntal unieke uitzichten biedt, vind je een wandeling die geschikt is voor de hele familie helemaal tot aan 'buurtberg' Glungezer. Vanaf daar ga je dan comfortabel – na een kleine pauze bij de unieke natuurlijke speeltuin die is gemaakt van 'kogels' van alpendennenhout (Kugelwald am Glungezer) met de kabelbaan naar het dal en met het openbaar vervoer terug naar Innsbruck. 

Oostenrijk Innsbruck RonReizen Patscherkofel
  • De natuur lonkt; rond Innsbruck kun je geweldig wandelen zoals hier op de Patscherkofel.
Rons tipRons tip
In de nieuwe aflevering van RonReizen op RTL4 komende zondag (zondag 2 mei, 16.30 uur) gaat Bert op bezoek in Innsbruck en belicht deze fijne stad tussen de bergen. Verder in deze aflevering ga ik naar Gambia en bezoek ik het Bastogne War Museum en diept Bert verder het Centro do Portugal uit. 

Indrukwekkende natuur

Op de tegenover liggende zijde van het Inntal bereiken wandelaars in slechts 30 minuten met de Hungerburgbaan en de Nordkettenbanen vanuit de stad de hoogalpiene bergwereld van de Karwendel. Het grootste natuurreservaat van de Oostelijke Alpen, de Innsbrucker Klettersteig of het unieke panorama dat de Goetheweg openbaart. Het zijn slechts enkele van de hoogtepunten hier. Maar ook op het Mieminger Plateau of in de Bergsteigerdörfer (bergbeklimmersdorpen met een keurmerk vanwege de ongerepte natuur) van het Sellraintal staat de indrukwekkende bergnatuur centraal.

Oostenrijk Innsbruck RonReizen Kühtai wandelen
  • Heerlijke wandelingen bezorgen je ontspannen vakantiedagen in en rond Innsbruck.

Wandelen in de stad

De stad zelf ontdekken we ook bij voorkeur wandelend. Om dat te doen zijn er zes Walks to Explore uitgezet om de stad vanuit heel verschillende perspectieven te benaderen. Tussen de Bergisel springschans en de Sillkloof, in de historische wijk Anpruggen of in de sporen van de Habsburgers ontdek je de bekende maar ook verborgen bezienswaardigheden, oud ambachtswerk en hippe cafés.

Een walk op niveau...

De stad en de bergen op hoogte beleven kan ook tijdens een van de Walks die zich op 2.300 meter boven zeeniveau afspeelt. De zonnige gastentuinen nodigen uit om met zuidelijke flair te genieten - met een cappuccino en Aperol Spritz - van de zomer in Innsbruck. 

Oostenrijk Innsbruck RonReizen Wandelen Patscherkofel
  • Ook met de familie en het gezin zijn er leuke wandelingen te ondernemen.
Oostenrijk Innsbruck RonReizen zwemmen
  • En dan sluit je je wandeling af met een heerlijke zwempartij in een van de vele bergmeren.

Ook voor de kids

Avonturenspeelplaatsen op de berg inclusief zomerrodelbaan en mountain carts, zoals bijvoorbeeld op de Muttereralm; verfrissende afkoeling aan de Natterer See of in de Mieminger zwemvijver; een bezoek aan het Audioversum, de Alpenzoo of aan de Swarovski Kristallwelten... Geen zorgen dat kinderen of kleinkinderen niet aan bod komt tijdens de zomervakantie in Innsbruck! 

Van harte welkom én een kaart

En wat is nu de sleutel tot het ultieme vakantieplezier in Innsbruck? De Welcome Card! Museum of berg, rooftop-bar of almhut, bus of gondel, met deze gratis gastenkaart scoor je niet alleen een voordeelkaart voor vele bezienswaardigheden en attracties, maar tegelijkertijd ook een vervoersbewijs voor bussen en treinen zowel tussen de individuele plaatsen van de bestemming, als voor het openbaar vervoer in de binnenstad van Innsbruck. 

Oostenrijk Innsbruck RonReizen Welcome Card
  • De Welcome Card biedt gasten die in Innsbruck verblijven vele voordelen!

Gratis voordeel

De kostenloze gastenkaart Welcome Card met vele voordelen voor mobiliteit en sightseeing ontvang je bij een verblijfsduur van twee overnachtingen bij de aangesloten partnerbedrijven. Wie drie nachten of langer in de regio verblijft ontvangt de Welcome Card Plus, waarbij ook vrije ritten met de vier kabelbanen Muttereralmbaan, Kabelbanen Oberperfuss, Axamer Lizum Olympiabaan en DreiSeenBaan Kühtai zijn inbegrepen. En wil je nog meer? Dan is er de Welcome Card Unlimited: te koop tot en met 30 september 2020 voor € 65,00 (€ 32,50 voor kinderen van 4 tot 14 jaar). In deze kaart is de toegang tot een reeks Tiroolse topattracties buiten de regio Innsbruck inbegrepen.

Oostenrijk Innsbruck RonReizen Nordkettenbahn
  • Ook gratis vervoer met onder andere de Nordkettenbahn zit bij de cards inbegrepen.

De light-variant

En dan is er nog de Innsbruck Card Light (tegen betaling verkrijgbaar), de perfecte begeleider tijdens een bezoek aan de stad. Gedurende 24 uur is de toegang tot 21 bezienswaardigheden evenals alle berg- en dalritten met twee geselecteerde kabelbanen kosteloos. Ook bij deze kaart zijn de openbaar vervoermiddelen inbegrepen. 


Oostenrijk Innsbruck RonReizen bus
  • Streekbussen, stadsvervoer, kabelbanen; de Welcome Card en Innsbruck light-variant bieden je (veelal gratis) uitkomst!

Info!

Meer over