Oostenrijk Graz stedentrip RonReizen.nl

OostenrijkGraz: stedentrip vol hoogtepunten

Graz is de hoofdstad van Stiermarken: het groene hart van Oostenrijk. In de regio rondom Graz kun je volop van de natuur genieten. Wil je een stedentrip vol cultuur, architectuur en culinaire hoogtepunten combineren met avonturen in het groen? Dan zit je in Regio Graz helemaal goed.

In Graz beleef je onvergetelijke momenten. De idyllische oude binnenstad opent de deuren voor ontdekkers en fijnproevers. Oud ontmoet nieuw. Gotiek, renaissance en barok vermengen zich met moderne architectuur. De 'Grazer Stadtkrone', het unieke daklandschap en de verborgen binnenplaatsen maken de oude binnenstad van Graz tot UNESCO-Werelderfgoed.

Oostenrijk Graz stedentrip RonReizen.nl Graz natuur en stad
 • De natuur is nooit ver weg rond Graz...

Louter hoogtepunten in Graz

In het hart van de stad verrijst de Schlossberg. De opvallende Uhrturm  wordt beschouwd als het symbool van Graz. Alsof dat nog niet genoeg is, is Graz ook de enige 'GenussHauptstadt' van Oostenrijk: dit betekent dat de gastronomie van hoog niveau is. Ook aan culturele hoogtepunten is geen gebrek, denk bijvoorbeeld aan het Murinsel en het Kunsthaus.

Oostenrijk Graz stedentrip RonReizen.nl
 • Graz gezien vanaf de Schlossberg.
Oostenrijk Graz stedentrip RonReizen.nl binnenstad
 • De mooie historische binnenstad.
Oostenrijk Graz stedentrip RonReizen.nl museum
 • Het opvallende museum...

Fietsen en wandelen rond Graz

Slechts enkele kilometers buiten de stadsgrenzen bevindt zich Erlebnisregio Graz. In het gebied rondom Graz kun je eindeloos genieten van fascinerende grotten, het rustige leven van weleer in het Oostenrijkse Freilichtmuseum Stübing ontdekken, hedendaagse kunst in de openlucht in het Oostenrijkse Skulpturenpark in Premstätten bewonderen of paardrijden op Lipizzaners. Prachtige fietsroutes rond Graz en goed gemarkeerde wandelpaden brengen je langs de mooiste landschappen: van bergen tot prachtige alpenweides.

Oostenrijk Graz stedentrip RonReizen.nl fietsen
 • Lekker fietsen en wandelen in de fraaie natuur rond Graz.

Culinair genieten

Graz staat dus bekend als 'Genusshaupstad', maar ook in de omgeving vind je veel culinaire verrassingen. Geniet van een picknick in een schilderachtig bos of bij een wijngaard. In de openlucht smaken de lekkernijen uit Graz nog beter.

Oostenrijk Graz stedentrip RonReizen.nl markt
 • Lekkernijen op de markt.

Voor elk wat wils

Waar in de stad de klassieke en de moderne architectuur elkaar ontmoeten, vind je deze combinatie ook terug in de gastronomie van de regio. Geniet van verfijnde gerechten in Haubenlokalen of kies voor traditionele Oostenrijkse gerechten zoals 'Steirische Backhendl' (gefrituurde kip met aardappelsalade) en 'Käferbohnensalat' (een salade van violette bonen met pompoenpitolie). Er is voor elk wat wils.

Oostenrijk Graz stedentrip RonReizen.nl gastronomie
Oostenrijk Graz stedentrip RonReizen.nl museum
 • Omdat het zo bijzonder is: het ultra moderne museum tegenover de historie van Graz.

Info

 • Via VerrassendGraz.nl vind je meer informatie over de mogelijkheden voor een vakantie naar Stiermarken. Bovendien vind je hier verschillende pakketreizen van reisorganisaties voor zowel het winter- als zomerseizoen. Deze zijn altijd inclusief KLM-vlucht naar Flughafen Graz.

  KLM vliegt tot 31 maart 2024 meerdere keren per week van Amsterdam naar Graz. Met de directe vlucht ben je binnen 1 uur en 45 minuten in Graz. Het is de snelste en meest comfortabele manier om naar Stiermarken te reizen. Raadpleeg de website van KLM voor het meest actuele vluchtschema.

  Wist je dat er in Stiermarken nog veel meer regio's te ontdekken zijn? Ga bijvoorbeeld voor de schoonheid van Murtal of winterse activiteiten in Ausseerland Salzkammergut.
Meer over