Verenigde Staten rondreizen RonReizen.nl Alabama

Verenigde StatenRoadtrippen door Alabama

Vanaf november zou het weer mogelijk moeten zijn om naar Amerika te reizen. Dan zouden de grenzen weer open gaan voor gevaccineerden. Een mooi moment om alvast weg te dromen bij prachtige bestemmingen, zoals deze roadtrip door Alabama!

Alabama is een ware oase voor de avonturiers onder ons! Met bruisende steden en een serene landelijke omgeving, is een road trip door Alabama een unieke ervaring voor individuele reizigers, groepen en gezinnen. Rijd over rustige weggetjes gehuld in een bladerdak van groen, adem de geur van zoete magnolia's in en ontdek verborgen juweeltjes langs de verschillende landwegen. Of pak de snelweg waardoor het berggebied en de stranden binnen handbereik liggen.

Verenigde Staten rondreizen RonReizen.nl natuur Alabama
  • Ook dit is Alabama...

Waan je in de ruimte

Dwaal tussen de sterren in ‘s werelds grootste ruimtemuseum: the U.S. Space and Rocket Center in Huntsville. Of rijd naar Birmingham, een van de grootste steden van Alabama en maak een wandeling door het indrukwekkende historische centrum. Tijdens deze wandeling bezoek je onder meer de plek waar al meer dan 100 jaar hete pinda’s worden verkocht. Neem vooral ook een kijkje in de oude winkels waar naast mooie spullen ook prachtige herinneringen te vinden zijn.

Verenigde Staten rondreizen RonReizen.nl space centre
  • Het Space Centre: indrukwekkend.
Verenigde Staten rondreizen RonReizen.nl Birmingham Alabama
  • Birmingham, grote stad in Alabama.

Of begin in Montgomery, Alabama

Je kunt de reis ook beginnen in Montgomery, een plaats die geschiedenis ademt, mede door de Martin Luther King Jr.’s Dexter Avenue Church. Reis daarna richting het oosten, naar Tuskegee, gelegen in Macon Country, en ontdek waar de Tuskegee Aimen (een groep van voornamelijk Afro-Amerikaanse militaire piloten en piloten) de lucht ingingen tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

  
Verenigde Staten rondreizen RonReizen.nl Montgomery
  • De State Capitol in Montgomery.

Een goed boek; in de stad of op het strand

In het zuiden van Alabama, in Monroeville, kan je meedoen aan de de ‘To kill a Mockingbird-experience’. Bijna iedereen kent het verhaal of heeft de beroemde film met Gregory Peck gezien en op deze manier ontdek je zelf  de geboorteplaats van Harper Lee. Ben je meer een strandliefhebber? Op slechts twee uur rijden van de literaire hoofdstad van Alabama vind je poederwitte stranden. Pak een goed boek (van Harper Lee) en geniet van het bruisen van de zee en een verfrissend drankje.

Verenigde Staten rondreizen RonReizen.nl boek

Patchwork uit Alabama

Wellicht heb je ook al gehoord over de vrouwen van Gee’s Band in het landelijke Wilcox County? In dit beroemde Black Belt-gebied maken deze vrouwen al generaties lang de prachtigste patckwork-quilts. Of ga terug in de tijd tijdens een bezoek aan Moundville Archaeological Park. Op de plek waar een van de grootste nederzettingen van de Mississippiaanse cultuur (van 1000 tot 1450 na Christus) plaatsvond, ga je op zoek naar prehistorische haaientanden die meer dan 70 miljoen jaar geleden zijn achtergelaten in Shark Tooth Creek in Aliceville.


Verenigde Staten rondreizen RonReizen.nl archeologie
  • Eeuwenoude Mississippiaanse cultuur...

Fort Payne, Alabama

Via de I-20 kom je uit bij Fort Payne, de grootste stad langs het Alabama-gedeelte van de Lookout Mountain Parkway. Deze weg is het hele jaar een must-do en loopt dwars door drie staten. Het startpunt is in Gasden, Alabama, vervolgens gaat de weg via de staat Georgia om tenslotte te eindigen in Chattanooga in Tennessee.

Verenigde Staten rondreizen RonReizen.nl Little River Canyon
  • Ook mooi: de Little River Canyon nabij Fort Payne.

Info

  • Verenigde Staten rondreizen RonReizen.nl Alabama natuur

    De mogelijkheden in Alabama voor een road trip zijn oneindig. Of je nu slechts enkele dagen te besteden hebt of de tijd hebt voor een langere rondreis, het Alabama Tourism Department heeft maar liefst 85 verschillende reizen samengesteld met behulp van de locals van Alabama. Lees hier meer over alle mogelijkheden.

Meer over