België Vlaanderen smaakfestivals RonReizen.nl

België4 smakelijke festivals in Vlaanderen

Liefde voor lekker eten en het goede leven zit de Vlamingen in het bloed. Een absolute aanrader om kennis te maken met de levendige Vlaamse eet- en drinkcultuur, mooie gerechten en lokale ambachtelijke producten zijn de vele festivals. Ook dit najaar vinden er nog verschillende plaats. Hier vier van de lekkerste festivals dit najaar in Vlaanderen!

Dat de Vlamingen van lekker eten en drinken houden is algemeen bekend. Dus worden er in de diverse steden die makkelijk aan te rijden zijn vanuit ons land, allerlei leuke festivals georganiseerd waarin het culinaire leven de boventoon voert. Hier geven we je vier van de leukste foodfestivals om een kijkje te gaan nemen! 

België Vlaanderen smaakfestivals RonReizen.nl

  Kookeet Brugge (24-26 september) 

  Een intense ervaring van verrassende eetbelevingen vol smaken, geuren, beelden en geluiden, dat is waar Kookeet Brugge voor staat. Brugse topchefs en hotelscholen hebben de handen in elkaar geslagen en bieden een wervelend parcours met verhalen over mooie producten, toegewijde boeren en vissers en vooral: creatieve topchefs. Dit jaar bevindt Kookeet zich in de prachtige tuinen van het Grootseminarie, een groene oase in het hartje van de stad. Hier zie je Brugse chefs passioneel koken, voel je het gras onder de voeten en worden dus alle zintuigen geprikkeld bij het proeven van smaakexplosies! Reserveer hier je tickets.

  België Vlaanderen smaakfestivals RonReizen.nl Kookeet

  Eat Festival Brussel (29 sep - 2 okt)

  Proef het beste van Brussel, dat is het motto van het Eat Festival in de Belgische hoofdstad. Na de speciale editie ‘Dinners’ in 2021, is het Eat Festival er weer van 29 september tot 2 oktober in het Gare Maritime van Tour & Taxis. Vier dagen feesten op z’n Brussels: op een gastronomische, levendige, innovatieve en kosmopolitische wijze. Een zestigtal chefs en creatievelingen laten je vier dagen lang het beste van de hoofdstad proeven aan de hand van hun typische gerechten, kleurrijke desserts, heerlijke kazen, Brusselse bieren en originele cocktails. Kijk hier voor reserveringen

  België Vlaanderen smaakfestivals RonReizen.nl

  Smaakmeesters Antwerpen (1-2 okt)

  Tijdens dit event laten tal van Antwerpse horeca- en speciaalzaken je proeven van hun gastronomisch vakmanschap. Smaakmeesters zijn meesters van de smaak, van gastronomisch vakmanschap, van culinair genot. Ze weten wat ze doen, en wat ze doen willen ze delen. Op 1 en 2 oktober nodigen 100 horecazaken je uit om te komen genieten van hun culinaire verwennerijen. Haal verschillende take-away proevertjes of geniet van een verrukkelijke Smaakmeesterssuggestie in het restaurant zelf, een groter gerecht of drankje dat de ziel van de zaak perfect vat. Klik hier voor alle ins en outs van dit festival

  België Vlaanderen smaakfestivals RonReizen.nl Smaakmeesters
  België Vlaanderen smaakfestivals RonReizen.nl Smaakmeesters

  Hasseltse Jeneverfeesten (15-16 okt)

  Elk jaar tijdens het derde weekend van oktober vieren alle Hasselaren hun rijke traditie tijdens een van de grootste en meest uitbundige stadsfeesten van het land: de Hasseltse Jeneverfeesten! Met veel muziek, dans en straatanimatie, markten, tentoonstellingen en natuurlijk jenever in alle smaken en kleuren! Klik hier voor alle info

  België Vlaanderen smaakfestivals RonReizen.nlJeneverfeesten
  • Jeneverfeesten.
  België Vlaanderen smaakfestivals RonReizen.nl Jeneverfeesten

   Bier en meer

   • België Vlaanderen smaakfestivals RonReizen.nl

    Bier is voor Vlamingen wat wijn is voor de Fransen: onmisbaar in het leven. Vlaanderen kent honderden grote en kleine brouwerijen waar je bier kunt proeven, rondleidingen kunt krijgen en vaak zelfs een workshop koken met bier kunt volgen. Een leuke optie om diverse brouwerijen te bezoeken zijn speciale fietstochten. In diverse steden zijn ook wandelingen beschikbaar langs cafés, bierwinkels en brouwerijen. 

    Daarnaast is het aantal wijndomeinen in Vlaanderen de afgelopen jaren sterk gestegen. Het Heuvelland (Westhoek), Het Hageland (tussen Leuven en Aarschot) en Belgisch Limburg is waar je moet zijn voor proeverijen.

   Meer over