Malta, Gozo, duurzaam RonReizen

MaltaGozo: duurzame toeristische bestemming

Gozo, een van de eilanden die behoren tot de eilandenarchipel Malta, afficheert zichzelf als een van de meest duurzame bestemming in de Middellandse Zee. Nog steeds staat het eilandje in de top 100 van de meest duurzame toeristische bestemmingen ter wereld volgens het Green Destination Certification Program van de stichting Green Destinations.

Gozo is het charmante kleine zusje van Malta. Hoewel slechts 5 kilometer zee de twee eilanden van elkaar scheidt, is het een compleet andere wereld. Terwijl er in Malta een gezellige drukte heerst, is Gozo landelijk en sereen.

Malta, Gozo, duurzaam RonReizen landelijk
  • Ook dit is Gozo: landelijk, sereen.

Andere wereld

Het is een oase van rust en over het platteland verspreid liggen barokke kerken en oude stenen boerderijen. Het eiland typeert zich met kleine vissersdorpjes, groene valleien, prehistorische tempels en eeuwenoude zoutpannen. Langs de spectaculaire kustlijn met enorme kliffen en idyllische baaitjes bevinden zich de beste duikplekken van de Middellandse Zee.

Malta, Gozo, duurzaam RonReizen kerk
  • Prachtige barokke kerken vind je overal op het eiland.
Malta, Gozo, duurzaam RonReizen kliffen
  • Spectaculair: de kliffen van Gozo.

Duurzaam op reis

De Sustainable Destinations Top 100 wordt uitgereikt door Green Destinations, een stichting zonder winstoogmerk die zich inzet voor de ontwikkeling en erkenning van duurzame bestemmingen. De non-profit organisatie leidt een wereldwijde samenwerking van vertegenwoordigers, deskundige organisaties en academische instellingen.

Malta, Gozo, duurzaam RonReizen citadel
  • Zo mooi is Gozo.

Info

  • Ga voor meer info over Gozo naar visitmalta.com

    Meer informatie over Green Destinations vind je hier.

Meer over