De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Vliegtuig op St.Maarten

Sint Maarten (Nederlands)Op St. Maarten vier je de langste carnaval ooit

Wie van carnaval houdt, kan zijn hart ophalen op St. Maarten! Spetterende shows, kleurrijke parades en concerten op wereldniveau; op St. Maarten is het maar liefst 33 dagen lang feest tijdens carnaval. Deze vijftigste editie is de langste die ooit op het eiland gehouden wordt.

Elk jaar trekt het extravagante carnaval op het eiland duizenden bezoekers van over de hele wereld aan om het ‘leven te ervaren’. Volgens Alston Lourens, president van de organisatie, zorgt het feest voor saamhorigheid van mensen uit verschillende culturen. “Het brengt geluk, cultuur, muziek, lekker eten, spektakel en feestvreugde. Carnaval is leven. We hebben het geluk om 50 jaar het leven te kunnen vieren. Met deze editie schrijven we geschiedenis.”

St.Maarten

  Concerten en parades

  Op 16 maart wordt het startschot gegeven met de jaarlijkse Causeway Jump-Up: een parade met bands en dansers. Het is de eerste van dertien pre-carnaval evenementen die in maart en april worden gehouden voordat het carnaval officieel van start gaat. De 33 dagen carnaval zijn volgepland met verkiezingen om de favoriete carnavalskoning(in), een roadshow, concerten, themafeesten, jump ups, parades en shows.

  Lees ook:

  5 x Carnaval in Zwitserland

  Carnival Village

  Toeristen die tijdens de carnavalsperiode op het eiland zijn, worden meegesleept in het ritme van de soca- en jammuziek. Honderden mensen in prachtige, kleurrijke kostuums volgen swingend de parades en jump ups naar het hart van het festijn: Carnival Village. Dit speciaal omgetoverde dorp is even groot als een voetbalveld en wordt omringd door 79 eettentjes waar carnavalvierders van de heerlijkste lokale gerechten genieten.

  Carnaval
  • Honderden mensen in kostuums volgen de parades in Carnival Village.
  Meer over