De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Thailand weg van de massa RonReizen

ThailandHidden gems in Thailand

Thailand kent een enorme hoeveelheid prachtige plekken waar mensen speciaal voor naartoe reizen. De ondoordringbare natuur, de culturele hoogstandjes en de immer vriendelijke lokale bevolking, zorgen samen voor een onvergetelijke reis. Wij geven je hier een paar hidden gems voor als je even ver weg wilt zijn van de mensenmassa.

Oke, is het al lastig om binnen Europa op reis te gaan; buiten Europa wordt sowieso al een tijdje afgeraden. Maar heb je nou de tijd aan jezelf, dan is Thailand wellicht toch een optie. Want het land heeft haar grenzen geopend en vraagt van je om 14 dagen in quarantaine te gaan. In deze hidden gems is dat geen probleem... Overnacht in een luxe resort of toch primitief in een knusse lodge middenin de jungle.

Thailand weg van de massa RonReizen
  • Oef... Als dat toch eens zou kunnen: wegdromen op dit soort strandjes in Thailand.

Ontdek de mysterieuze stad Sangkhlaburi

Op zo’n 320 kilometer ten noordwesten van Bangkok vind je de stad Sangkhlaburi. Toeristen worden hier nog niet zo vaak gezien, wat het de ideale plek maakt om helemaal tot rust te komen na het bezoeken van de grote trekpleisters van Thailand. De stad staat naast haar unieke natuur en knusse straatjes ook bekend om een groot aanbod aan bijzondere bezienswaardigheden.

Thailand weg van de massa RonReizen Sangkhlaburi
  • Verrassend genoeg kent Sangkhlaburi nog niet veel toeristen.

Houten brug

Een daarvan is de Mon Bridge, die met een lengte van ca. 860 meter de op één na langste houten brug in de wereld is. Bezoekers kijken vanaf hier uit over de rivier en de nabijgelegen dorpjes, die samen een idyllisch beeld vormen. Maak je reis in deze regio compleet met een overnachting in het nabijgelegen Samprasob Resort en geniet van volledige ontspanning.

Thailand weg van de massa RonReizen Sangkhlaburi
  • Sunset en wegdromen bij Sangkhlaburi.

Eilanden ontdekken

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi winnen de laatste jaren aan populariteit onder toeristen, toch zijn de eilanden nog redelijk onontdekt en behoren daarom zeker in dit lijstje thuis. De witte zandstranden, mooie jungle en de diverse activiteiten die op de eilanden te doen zijn maakt het de perfecte vakantiebestemming. Huur een kayak en peddel richting Koh Nok of ontdek de eilanden op een avontuurlijke manier per scooter.

Thailand weg van de massa RonReizen Koh Yao Yai
  • Koh Yao Yai is een van die Thaise eilandjes waar je weg bent van de massa...

Stranden voor jezelf

De kans dat je een van de stranden voor jezelf hebt, is op deze eilanden erg groot. Verwacht hier dan ook geen wild nachtleven, maar alle ingrediënten om geheel tot rust te komen. Verblijf tijdens een bezoek aan Koh Yao Noi in hotel The Hideout. Dit is een heuse bungalow gelegen in de kruin van een boom, geen van de openingen bevat deuren of ramen, waardoor je echt één bent met de natuur.

Thailand weg van de massa RonReizen Koh Yao Yai
  • De jungle is nooit ver weg op de eilandjes.

Slapen op voormalig gevangeniseiland Koh Tarutao

Nadat Koh Tarutao vroeger heeft gediend als een plek voor meer dan drieduizend Thaise criminelen, heeft het eiland tegenwoordig een andere bestemming gekregen. De gevangenen zijn inmiddels weg en het gehele eiland is onderdeel vanhet Tarutao National Marine Park. Iedereen die op zoek is naar een echte remote locatie, is hier op het juiste adres. Loop door de jungle en klauter je weg naar boven totdat je aankomt bij de Toe-Boo-klif. Maak onderweg kennis met de ruige natuur en verschillende wildlife die niet bang zijn om dichtbij te komen.

Thailand weg van de massa RonReizen Koh Tarutao
  • Hier leefden vroeger duizenden Thaise gevangenen

Echt van de wereld...

Aangekomen bij de top ervaar je panoramisch uitzicht over de omringende eilanden. Door de historie van het eiland zul je de lokale Thaise bevolking hier niet zo snel tegenkomen, zij geloven namelijk dat er nog geesten van de oude gevangenen rondzwerven. De mogelijkheden om hier te verblijven zijn beperkt maar het zijn zeker niet de minste opties. Kies tussen overnachten in een bungalow of kamperen in een tent, beide gelegen aan het strand waar je in de ochtend kunt genieten van de mooie zonsopgang. Via deze link is meer te vinden over de accommodaties en hoe ze te reserveren zijn.

Thailand weg van de massa RonReizen Koh Tarutao cave
  • Een bezienswaardigheid op Koh Tarutao is deze Crocodile Cave.

Corona-regels

  • Sinds 1 oktober heeft Thailand haar grenzen weer geopend voor overwinteraars met behulp van de Special Tourist Visa. Bij aankomst op Phuket moet iedereen minimaal 14 dagen in quarantaine, waarna ze vervolgens nog tot 360 dagen in het tropische land mogen verblijven. Meer informatie over het verkrijgen van het visa en alle regels waar je aan moet voldoen, kun je hier vinden.

Meer over