Egypte winterzon RonReizen.nl Cairo piramides

EgypteEgypte: veelzijdige en betaalbare zonbestemming

Cultuur, natuur en warme zonneschijn: Egypte biedt deze winter voor elke reiziger wat wils. Terwijl de winterkou haar intrede heeft gemaakt en velen zich opmaken voor een skivakantie, kun je in dit land aan de Nijl terecht voor een fascinerende en betaalbare wintervakantie in de zon.

Egypte is door Lonely Planet uitgeroepen tot reisbestemming met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Om deze trend in 2024 door te zetten zijn er verschillende (her)openingen van historische plekken en resorts gepland.

Egypte winterzon RonReizen.nl Luxor
 • Luxor...

Unieke ervaringen en avonturen

In een tijd waarin reizen niet alleen meer draait om de bestemming, maar ook om de ervaringen die ermee gepaard gaan, staat het land van de farao's, de piramides en de weelderige Nijldelta hoog aangeschreven als een bestemming die het ontdekken waard is. In Egypte kun je je onderdompelen in meeslepende steden als Caïro of Alexandrië of juist de ongerepte woestijnen opzoeken. Liever het land vanaf het water bewonderen? Maak dan een riviercruise. Daarnaast is de Rode Zee een van de beste duik- en snorkelspots van de wereld.

Egypte winterzon RonReizen.nl riviercruise
 • Geweldige belevenis: een riviercruise over de Nijl.

Investeringen in trekpleisters

Om de algehele ervaring voor bezoekers te verbeteren en nog meer toeristen aan te trekken, zijn er flinke investeringen gedaan in Egyptische bestemmingen, waaronder het restaureren en ontwikkelen van archeologische vindplaatsen en het openen van nieuwe musea en hotels. Hoogtepunten zijn de heropening van het Grieks-Romeins Museum in Alexandrië, de restauratie van de Grote Hypostyle Hal in de Karnak Tempel en de Vallei der Koningen, en het nieuwe Grote Egyptische Museum dat begin 2024 in de buurt van Caïro wordt geopend.

Egypte winterzon RonReizen.nl Vallei der Koningen
 • Vallei der Koningen.

Divers aanbod voor elk type reiziger

Verken de indrukwekkende Piramides van Gizeh in Caïro, ontdek de legendarische Luxor-tempel in Thebe. Woon het magische Abu Simbel Sun Festival bij in Aswan of geniet van de witte zandstranden en ongerepte koraalriffen van de Rode Zee. Het gevarieerde aanbod in Egypte biedt voor elke reiziger iets bijzonders. Het is een populaire bestemming voor iedereen, van gezinnen die op zoek zijn naar all-inclusive luxe tot soloreizigers die streven naar unieke avonturen.

Egypte winterzon RonReizen.nl Abu Simbel
 • Abu Simbel bij Aswan.

Duurzaamheid steeds belangrijker

Met een toenemende focus op duurzaamheid biedt Egypte ook volop mogelijkheden voor wie op zoek is naar milieuvriendelijke manieren om in contact te komen met de natuur, het culturele en historische erfgoed en de mensen. Het land is de thuisbasis van een aantal eco-lodges, waaronder Eco Nubia op het eiland Bigeh. Bestemmingen als Caïro en verschillende resorts langs de Rode Zeekust tussen El Gouna en Marsa Alam zijn ook betrokken bij milieu certificeringsprogramma's. Sharm el-Sheikh werd onlangs zelfs erkend als de beste duurzame toeristische Arabische stad.

Egypte winterzon RonReizen.nl strand Rode Zee
 • Mooie stranden aan de Rode Zee.
Egypte winterzon RonReizen.nl snorkelen Rode Zee
 • Je kunt geweldig snorkelen en duiken in de Rode Zee.

Info

 • Egypte winterzon RonReizen.nl strand

  Dankzij diverse vluchten vanuit Nederland en nieuwe vliegverbindingen is Egypte nu sneller en voordeliger te bereiken dan ooit tevoren. 

  Het onlangs geïntroduceerde multiple-entry visum voor vijf jaar en de goede prijs-kwaliteitverhouding zijn ook aantrekkelijk.

  Ga voor meer informatie naar Experience Egypt.

Meer over