De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Istanbul

TurkijeHerfstevenementen in bruisend Istanbul

De zwoele zomerdagen zijn voorbij en de culturele agenda staat vol. De herfst is de ultieme reisperiode om Istanbul te ontdekken. Filmfanaten kijken hun ogen uit op Filmekimi, kunstliefhebbers halen hun hart op tijdens het 16th Istanbul Biennial en liefhebbers van mode ontdekken de laatste trends bij het Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul.

Iedereen die ooit de Turkse stad gelegen op twee continenten heeft bezocht weet: er is geen andere plek zoals Istanbul. De miljoenenstad bruist dag en nacht van de energie, is historisch authentiek en tegelijkertijd modern creatief. Het kent chaotische drukte maar blijft desondanks sfeervol charmant. De aangename temperaturen samen met vele creatieve kunst- en filmfestivals, gastronomische events en fashionshows maken van Istanbul dé citytrip bestemming van het najaar.

16th Istanbul Biennial

Sinds 1987 is dit tweejaarlijks evenement één van de highlights op de kunstkalender van Istanbul. Dit jaar is het thema 'The Seventh Continent', een verwijzing binnen wetenschappelijke kringen naar de groeiende afvalproblematiek in de Stille Oceaan. De enorme hoeveelheid plastic in de zee heeft een oppervlakte van ongeveer 3,5 miljoen vierkante kilometer en weegt zeven miljoen ton. Tijdens Istanbul Biennial vormt het zevende continent het uitgangspunt van kunstenaars en wetenschappers die op kunstzinnige wijze de ecologische uitdagingen tentoonstellen. Klik hier voor meer informatie over het 16th Istanbul Biennial.

Istanbul Biennial
  • Sinds 1987 is het Istanbul Biennial één van de highlights op de kunstkalender van Istanbul.

Filmekimi

Sinds 2002 brengt dit kleinschalige festival bijzondere filmproducties naar Istanbul. Het unieke filmevenement toont een flink aantal films die allen zeer goede recensies hebben ontvangen. Een van de highlights is Pain and Glory met Antonio Banderas in de hoofdrol als Almodovar, een regisseur die een woelig leven achter de rug heeft. Andere filmtips zijn onder meer Portrait of a Lady on Fire van Céline Sciamma, Jessica Hasuner's Little Joe, The Wild Goose Lake door Diao Yinan en Xavier's Dolan's Matthias & Maxime. Voor meer informatie over het Filmekimi Festival, klik hier.

Festival Filmekimi
  • Elk jaar brengt dit festival bijzondere filmproducties naar Istanbul.

Istanbul Fashion Week

In oktober staat Istanbul in het teken van high fashion en de laatste modetrends. Het event Merecedes-Benz Fashion Week Istanbul (MBFWI) brengt designers, opinieleiders en fashion-influencers samen met nationale en internationale modemerken. Ook jong talent krijgt tijdens de Fashion Week in Istanbul de kans om hun creativiteit aan het publiek te laten zien en samen te werken met grote namen uit de mode-industrie. Klik hier voor meer informatie over de Istanbul Fashion Week.

Istanbul Fashion Week
  • Voor de fashion goeroes is er de Istanbul Fashion Week.
Meer over