De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Duitsland Hamburg Eten Harmke RonReizen

DuitslandHarmke in Hamburg: 5 x lekker eten

Er zijn ontelbaar veel goede eetgelegenheden in deze Hanzestad. Zelfs in coronatijd stromen de restaurants en terrassen in Hamburg gezellig vol, met inachtneming van alle regels. Binnen in de restaurants dragen de Duitsers verplicht een mondkapje. Het mag af zodra je aan je tafel zit.

1. Visje bij Brücke 10

Pretentieloos terrasje bij een van de pieren, maar ze hebben er wél de lekkerste broodjes vis. Brücke 10 zit letterlijk onder aan de tiende loopbrug naar de af- en aanvarende passagiersboten. Zelfs de koffie bij dit etablissement, op een ietwat rauwe en winderige plek, is verrassend goed.

bruecke10.com

Duitsland Hamburg Eten Harmke RonReizen
 • Brücke 10: mooi zitten met uitzicht op de Elbe.

2. Beachbar StrandPauli

Hamburger eten in Hamburg? Dat doe je bijvoorbeeld bij de hippe beachclub StrandPauli aan de Elbe. Je eet hem in je strandstoel met de voeten in het zand. Zelfs in het winterseizoen kun je hier desgewenst buiten zitten. StrandPauli is gelegen in de wijk St. Pauli, de voormalige rosse buurt.

strandpauli.de

Duitsland Hamburg Eten Harmke RonReizen
 • De voormalige rosse buurt is nu een hippe wijk.
Duitsland Hamburg Eten Harmke RonReizen
 • Met je voetjes in het zand bij St. Pauli.

3. Foodhal Hobenköök 

Op een industrieterrein in de havenbuurt laat ik me verrassen door restaurant & markthal Hobenköök. Ik lunch er met een superlekker gebraden haantje. De groente komt vers uit de schappen in deze markthal. Sla ook de leuke interieur- en antiekwinkels op het terrein niet over.

hobenkoeoek.de

Duitsland Hamburg Eten Harmke RonReizen
 • Hobenköök is een verrassing.
Duitsland Hamburg Eten Harmke RonReizen
 • Gebraden haantje...

4. Sterrestaurant 100/200 Kitchen 

Ook weer op een industrieterrein zit nota bene een Michelinsterrestaurant! 100/200 Kitchen kreeg na vijf maanden al een ster. Terwijl ik van overheerlijke hapjes van het seizoenmenu smul, kijk ik op de Elbbrücke en de ondergaande zon. Food pairings zijn er met wijn, maar ook met kombucha!

100200.kitchen

Duitsland Hamburg Eten Harmke RonReizen
 • Al na vijf maanden een ster: 100/200 Kitchen.

5. Marta, aards en hemels

Restaurant Marta van de bevlogen Frederik en Bobby startte in 2020 en serveert uitgebalanceerde gerechten! Wat een kookkunst! De keuken is aards, zoals in het gerecht van zoete aardappel en geblakerde appel, maar smaakt hemels. Het zou me niets verbazen als er in no time een ster valt.

restaurant-marta.de

Duitsland Hamburg Eten Harmke RonReizen
 • Bij Marta op het terras...
Duitsland Hamburg Eten Harmke RonReizen
 • De 'aardse' keuken van Marta is hemels.

Info

 • Duitsland Hamburg Eten Harmke RonReizen

  Met mijn logeeradres ben ik zeer content. Hotel 25Hours HafenCity zit aan de Überseeallee op loopafstand van de Elbphilharmonie. Het interieur verwijst met een knipoog naar het leven op zee. Het behang staat vol hartenkreten en op de deur van mijn badkamer prijkt een stoere zeeman... 

  25hours-hotels.com

  Kijk voor meer tips op: marketing.hamburg.de

Meer over