Wint de cruise het van de vakantie aan wal?

NederlandWint de cruise het van de vakantie aan wal?

Twijfel je nog over een cruise? Is een cruise typisch zo’n vakantie die je ‘bewaart voor later’. Misschien denk je daar anders over na het lezen van deze argumenten om vooral toch op cruisevakantie te gaan.

Veel te doen aan boord

Behalve de zwembaden, bioscopen en casino’s worden er steeds meer activiteiten georganiseerd aan boord, maar ook excursies aan land. Bijvoorbeeld veel interactief entertainment aan boord zoals een ‘Murder Mystery’-spel waarbij je direct in de actie zit en de moordenaar zo snel mogelijk moet vinden. Je hoeft niet eens van boord te gaan om leuke dingen te ondernemen. Aan boord van verschillende schepen is de Grand Prix Simulator aanwezig om eens in de huid van Max Verstappen te kruipen. Voor de echte dare devils kun je een skyride aan boord maken waarbij je al fietsend, op 45 meter hoogte, het cruiseschip kan verkennen.


  Signature dishes van beroemde chef-koks

  Voor wie nog steeds denkt aan overvolle buffetrestaurants aan boord van cruiseschepen heeft het mis. Veel rederijen hebben een samenwerking met beroemde chef-koks. Zo heeft de Australische TV kok Curtis Stone zijn restaurant Share aan boord van verschillende schepen van Princess Cruises. De Nobu restaurants, wereldwijd bekend met vestigingen in Londen, New York, Melbourne, Milaan en Ibiza zijn nu ook aan boord te vinden bij Crystal Cruises. En onze eigen sterren chef Jonnie Boer is lid van de Culinary Council van de Holland America Line. De Culinary Council bestaat uit wereldberoemde koks om de culinaire ervaring aan boord richting te geven en te verbeteren. Je hoeft alleen maar even te kijken welke cruiseaanbieder wát aanbiedt.


  Cruise jezelf fit

  Het misschien wel enige nadeel van op vakantie gaan, is vaak de overtollige kilo’s die je mee terug naar huis neemt. Tijdens het cruisen is het mogelijk om een actieve vakantie op zee te ervaren en in shape terug te komen. Zo kun je een rondje hardlopen op het hardloopparcours aan dek of leef je je uit op het volleybal- en basketbalveld dat in de winter verandert in een ijsbaan. Krijg aan boord je dagelijkse vitamine boost binnen door middel van de Natural Quenchers fruit- en groente smoothies.

  Niet de lasten, wel de lusten 

  Waar het vandaag de dag natuurlijk heel gemakkelijk is om je koffer te pakken en op reis te gaan om verschillende landen te gaan ontdekken, is het cruisen zijn tijd al ver vooruit. Het voordeel van cruisen is namelijk dat je gedurende één reis op heel veel verschillende plekken komt, zonder het verslepen, inpakken en uitpakken van je koffer. Tijdens de cruise reis je van bestemming naar bestemming, van stad tot strand en heb je het gemak van een all inclusive concept. Accommodatie, vervoer en maaltijden zijn inbegrepen dus geen onverwachte kosten. En natuurlijk is er wifi aan boord waardoor je al je avonturen direct met iedereen kunt delen.  Meer over