De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Boekentip Nederland - Vakantie in eigen land

NederlandBoekentip: Nederland - Vakantie in eigen land

Regelmatig zal RonReizen-blogger Sophie Kracht ons voorzien van leuke boekentips. Vandaag de eerste: Nederland - Vakantie in eigen land, van Marlou Jacobs en Godfried van Loo. Een boek vol inspiratie voor een topvakantie in ons eigen Nederland.

Afgelopen jaar gingen we massaal op pad in eigen land. We kampeerden op De Veluwe, namen de boot naar de Waddeneilanden of struinden door de Nationale Parken. Hierdoor kwamen we er achter dat Nederland best de moeite waard is. Denk jij nu dat je het wel een beetje hebt gezien in eigen landje? Blader dan even door het boek Nederland - Vakantie in eigen land van Marlou Jacobs en Godfried van Loo. Je zult verrast zijn wat er nog meer te ontdekken valt!

Boekentip Nederland - Vakantie in eigen land

  Onbekend Nederland 

  Nederland heeft meer te bieden dan de bekende steden, de populaire natuurgebieden en grote vakantieparken. Marlou en Godfried willen juist deze onbekende gebieden met ons delen. En dat is ze goed gelukt. In het boek vind je 20 bijzondere regio’s, verspreid over het hele land. Met namen als: Arhemheen-Eemland, IJsseldetla en Middag-Humsterland. Het zijn onbekende Nationale Landschappen, rijk aan natuur, cultuur, historie en mooie dorpjes. Plekken waar je nog kunt genieten van de rust en de ruimte, volgens de schrijvers.

  Boekentip Nederland - Vakantie in eigen land
  • Op zoek naar bijzondere plekjes...

  Aanstekelijk enthousiasme

  De regio’s worden in 20 afzonderlijke hoofdstukken beschreven. De teksten lezen lekker weg en geven je precies de juiste hoeveelheid informatie om een goed beeld te krijgen. Ieder hoofdstuk is overzichtelijk ingedeeld met interessante weetjes over de cultuur en geschiedenis en wat je er kunt beleven en doen. De schrijvers bezochten zelf alle regio’s en dat merk je als je het boek leest. Hun enthousiasme is aanstekelijk. De enige vreemde eend in de bijt vonden wij De Veluwe. Deze populaire regio hadden wij niet verwacht in het boek, maar het is zeker niet storend. 

  Boekentip Nederland - Vakantie in eigen land
  • Wildkamperen in de auto in Friesland...

  Lekker bladeren

  Bij elk hoofdstuk vind je opvallend veel foto’s en prachtige drone-shots die je een goed laten zien wat je kunt verwachten. Bij elke regio krijg je tips voor wandel-, fiets of kanotochten, bijzondere dorpjes die je kunt bezoeken en een viertal overnachtingstips. Het boek is vormgegeven als een dik tijdschrift en telt maar liefst 216 pagina’s waar je lekker doorheen kunt bladeren. 

  Boekentip Nederland - Vakantie in eigen land

   Dus, ben jij nog niet uitgekeken op Nederland? Dan is dit boek zeker fijn om inspiratie op te doen voor je volgende avontuur in eigen land.

   Info

   • Boekentip Nederland - Vakantie in eigen land

    Nederland - Vakantie in eigen land

    Marlou Jacobs/Godfried van Loo (REiSREPORT)

    € 20,- (Reisgids, paperback, 216 pagina)

    Verkrijgbaar: www.reisreport.nl

   Meer over