podcasts over reizen

5 x podcasts over reizen

Podcasts en reizen: een betere combinatie is eigenlijk niet denkbaar. Elke reiziger beleeft en komt terug met nieuwe ervaringen, die zich natuurlijk bij uitstek lenen voor gesproken verhalen. Het (internationale) aanbod is overweldigend.

Podcast 1: Reisgenoten

Om met twee Nederlandse initiatieven te beginnen: Reisgenoten is dé podcast over avontuurlijke reizen. Of je nu op zoek bent naar inspiratie voor je volgende trip, tips nodig hebt over een specifieke bestemming of het gewoon heerlijk vindt om weg te dromen bij bijzondere reisverhalen, radiomaker en reisliefhebber Niels de Jager en reisjournalist en filmmaker Daisy Scholte brengen verhalen die vermaken en inspireren.

Podcast 2: De Spannendste Reisverhalen

TUI en influencer marketingbureau First hebben de podcastserie De Spannendste Reisverhalen gelanceerd. Hierin vertellen onder anderen Katja Schuurman en Pauline Wingelaar opmerkelijke reisavonturen. Van een bevalling in een Italiaanse supermarkt tot een gewaagde date in de jungle van Bali.

De 'spannendste reisverhalen' podcast
  • Voor opmerkelijke avonturen, zit je bij 'de spannendste reisverhalen' goed.

Podcast 3: The Journey

Ook de KLM maakt podcasts, maar wel in het Engels onder de naam The Journey. Je hoort waargebeurde verhalen van mensen van wie het leven is veranderd door een reis. Beleef samen met de hoofdpersonen de ijzige vlaktes van Alaska of de hectische straten van New Delhi. Maakte jij zelf een reis die alles op zijn kop zette en wil je erover vertellen? Via de website kun je je daarvoor aanmelden.

Podcast 'The journey'
  • The Journey laat je reisverhalen horen die levens hebben veranderd.

Podcast 4: Extra Pack of Peanuts

Travis en Heather behandelen een aantal reisonderwerpen op een leuke en lichte manier in de Extra Pack of Peanuts podcast. De twee wonen al een paar jaar in het buitenland alvorens ze zich in Philadelphia vestigen om enkele Airbnb’s te starten. Ze praten over onderwerpen die variëren van beste zomerbestemmingen en hoe je punten kunt gebruiken tot de beste reisuitrusting en nog veel meer. Het enthousiasme van het stel maakt elke aflevering gemakkelijk te luisteren en ze bieden locatiespecifieke aanbevelingen.

Podcast Extra Pack of Peanuts
  • Het enthousiasme van Travis en Heather werkt aanstekelijk.

Podcast 5: Travel Tales

Comedian Mike Siegel heeft de Travel Tales Podcast gemaakt om de beste en slechtste ervaringen te benadrukken die een reis te bieden heeft. Mike brengt collega-reizigers mee omdat ze een aantal van hun topreisverhalen delen. De meeste zijn verschrikkelijk, maar toch erg grappig en onderhoudend. Luister bijvoorbeeld naar zijn gesprek met Lee Abbamonte, de jongste Amerikaan (32) die elk land in de wereld bezocht.

Travel Tales podcast
  • 'Travel Tales' is grappig en onderhoudend.