De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Ierland green actief RonReizen

IerlandWandelen, fietsen, varen in Ierland

Ben je graag actief en hou je van wandelen, fietsen of tochtjes over het water, dan heeft Ierland je ontzettend veel te bieden. Nu de kleurcodes van de landen langzaamaan veranderen en we weer vrijer kunnen reizen, hou dan zeker Ierland in de smiezen. Een walhalla voor een ontspannende vakantie in het groen.

Indrukwekkende landschappen, adembenemende natuur, imposante rotspartijen en strakke meren: een bezoek aan dit smaragdgroene eiland is een bestemming om van te genieten. Van levendige steden als Dublin, Cork en Belfast tot langgestrekte kustroutes. Ierland heeft het! Ook voor de meest gedane activiteiten van de afgelopen maanden, wandelen en fietsen, heeft Ierland de ideale paden. De zogenaamde greenways, blueways en waterways leiden je door het geweldige landschap en laten je op een unieke manier kennis maken met Ierland vanaf het water of over het land.

Ierland green actief RonReizen Greenway
  • Geniet op een actieve manier van alle pracht van Ierland.

Door het groen in Ierland

Greenways zijn paden die zijn aangelegd om uitsluitend te worden gebruikt door fietsers, voetgangers en ander niet-gemotoriseerd transport. Over het algemeen zijn het verkeersvrije routes. Zonder verkeer zijn de routes veiliger en kunnen mensen nog meer genieten. Er zijn Greenways aangelegd langs rivier- en kanaaljaagpaden, maar de paden op oude, niet meer gebruikte spoorlijnen zijn ook erg populair geworden.

Voorbeelden van Greenways die oude spoorlijnen hebben hergebruikt, zijn:

• Waterford Greenway

• Great Western Greenway

• Great Southern Trail

• Old Rail Trail

Meer informatie en routes via https://greenways-ireland.org/

Ierland green actief RonReizen Great Western Greenway
  • The Great Western Greenway...

Langs het blauw in Ierland

Blueways is een netwerk van prachtige paden die over en langs de meest idyllische meren, kanalen en rivieren van Ierland lopen. Sommige blueways, zoals het Royal Canal en de Suir Blueway, zijn aangelegd langs oude jaagpaden. Ze nemen je mee naar het hart van de meest ongerepte landschappen - per kano, fiets of te voet. Dwaal door inspirerende landschappen met pittoreske vergezichten, geniet van de charmante landelijke sfeer en verken het leven in een ander tempo. De mooiste routes starten in:

• Shannon, zoals de fietsroute de Acres Lake Boardwalk Trail, de waterroutes Drumshanbo to Carrick-on-Shannon of de Camlin River Loop

• Shannon-Erne, zoals de Ballyconnell White Water Course, de Ballyconnel Loop Walking Trail of de Skelan Loop Walking Trail

• Lough Derg, zoals de 64 km wandelroute Lough Derg Way, de Graves of the Leinster Men Walking Loop, de Lough Derg East/West of de Portumna Forest Park – Bonaveen Cycling Trail

• Royal Canal, zoals de Mullingar Blueway

Alle Blueway routes vind je op: www.bluewaysireland.org/destinations

Ierland green actief RonReizen Blueways
  • De Blueways leiden je langs prachtige meren en rivieren.

Over het water in Ierland 

Waterways is een netwerk van 1.000 km aan waterwegen op het eiland Ierland, die geweldige mogelijkheden bieden voor pleziertochten en watersporten. Vanaf het water beleef je alles toch net even anders en kom je tot volledig nieuwe inzichten. Enkele voorbeelden van de meest indrukwekkende waterwegen in Ierland zijn:

• De Shannon: ontdek de schatten van de langste rivier van Ierland 

• Royal Canal: tijdens deze 146 km route van de rivier Liffey in Dublin naar de rivier Shannon, vaar je langs 46 sluizen, waarvan er tien een dubbele sluis hebben.

• Lough Erne: beleef de handelsroute van de vikingen, een paradijs voor de waterliefhebber.

Alle waterwegen zijn te vinden via: www.waterwaysireland.org/

Ierland green actief RonReizen kanoen
  • Vanaf het water ziet het er toch allemaal weer anders uit!
Ierland green actief RonReizen Lough Erne
  • Lough Erne is een paradijs voor waterliefhebbers.

Info

Meer over