Oostenrijk Paznaun herfstactiviteiten RonReizen.nl

OostenrijkNazomeren in Paznaun en Ischgl

De hoogzomer is voorbij, maar het seizoen in Paznaun-Ischgl loopt nog door tot ver in oktober. De nazomer in de bergen van Paznaun is een van de mooiste perioden van het jaar. Denk aan opkomende herfsttonen, aangename temperaturen voor outdoorsporten, kleurrijke tradities en culinaire verrassingen. En… Paznaun introduceert de nieuwe Golden Summits Classics!

Lekker buiten bezig met heerlijke temperaturen. Dat is wat de regio Paznaun-Ischgl je te bieden heeft. Juist in de nazomer zijn de bergen de perfecte locatie voor allerlei outdoorsporten, zoals mountainbiken, bergwandelen, boulderen, via ferrata of paragliding.

Oostenrijk Paznaun herfstactiviteiten RonReizen.nl Paznaun_Erlebniswandern
  • Erlebniswandern noemen ze het wandelen in de bergen rond Paznaun en Ischgl. We begrijpen wel waarom...

Veelzijdig en voor iedereen

Paznaun heeft zich ontwikkeld als een veelzijdige bestemming met veel opties voor actieve outdoor. In het hele dal wacht een uitvoerig routenet voor hikes en mountainbikes, met keuze voor alle niveaus. Maar gewoon lekker wandelen, fietsen en genieten van alle culinaire geneugten van deze regio kan natuurlijk ook uitstekend! 

Oostenrijk Paznaun herfstactiviteiten RonReizen.nl Paznaun_E-bike
  • E-biken kun je er ook fantastisch.

Spectaculair: paragliding

Voor wie altijd al eens wil paragliden, is dit de kans! Het Paragliding Weekend in See is hèt moment om het dal vanuit de lucht te bewonderen, spectaculair! Het Paragliding Weekend See – zweven boven het dal – vindt plaats van 6 tot en met 8 oktober. 

Oostenrijk Paznaun herfstactiviteiten RonReizen.nl Paznaun_Paragliding
  • Wie durft het aan?

Nieuw: Golden Summits Classics 

Eind september staat Ischgl in het teken van klassieke muziek. Gedurende vier dagen zijn er op verschillende plaatsen in het dorp in totaal negen concerten van kamerorkesten en vioolensembles. De locaties zijn uniek, zo wacht een optreden in een stal, bij kaarslicht en een bergconcert. Aan kinderen is ook gedacht met het familieconcert ‘Hansel und Gretel’, een interpretatie van de opera tot sprookje, geschikt voor jong en oud.

Oostenrijk Paznaun herfstactiviteiten RonReizen.nl Paznaun_Elaia Quartett
  • Het Elaia Quartett is een van de optredende ensembles.

Culinaire hoogstandjes in de herfst

Paznaun staat al op de kaart als een bestemming voor liefhebbers van gastronomie, met topchefs, diverse onderscheiden restaurants en de Culinaire Jacobsweg. Eind september zijn alle ogen gericht op kaas, tijdens de jaarlijkse Internationale Alpenkaas Olympics. Dit is het moment waarop meer dan 100 lokale producenten uit verschillende alpenlanden hun beste kazen laten proeven en strijden om de hoogste punten.

Oostenrijk Paznaun herfstactiviteiten RonReizen.nl Paznaun_culinair
  • Culinair valt er ook heel wat te genieten...

Bekijk meer...

Meer mooie foto's van alle herfstige activiteiten zien? We hadden er zoveel, bekijk ze in de slider hieronder. 

Info

  • Oostenrijk Paznaun herfstactiviteiten RonReizen.nl Paznaun_Erlebniswandern
    Meer weten over deze en nog veel meer andere herfstige activiteiten, klik dan hier
Meer over