Gullfoss

IJslandIJsland: geheime plekjes naast de bezienswaardigheden

Voor wie naar IJsland reist! Natuurlijk is het leuk om de bekende bezienswaardigheden te bezoeken: Seljalandsfoss, Skógafoss, de zwarte stranden of de Colden Circle. Zeker doen! En een bezoek aan Reykjavík, de hoofdstad, is ook absoluut de moeite waard. Maar kijk altijd verder dan je neus lang is. Want vaak liggen er 'om de hoek' van die veelbezochte hoogtepunten net zulke mooie plekjes die net zo de moeite waard zijn. Hier een paar tips!

Neem nou het prachtige zwembad Seljavallalaug, dat in de bergen verscholen ligt en verwarmd wordt door de natuur. Neem uw zwemspullen mee, loop een klein half uurtje en u kunt genieten van een heerlijk verwarmde duik. Laat je goed voorlichten welke afslag je moet hebben om er te komen. Je zult er met niet veel zijn, want  het wordt vaak gemist door toeristen.

Seljavallalaug
  • Het natuurlijke zwembad Seljavallalaug.

Geheime bezienswaardigheden

Mocht u in de buurt zijn van de Blue Lagoon, volg de weg dan nog een klein stukje verder. U komt dan uit in het dorp Grindavík waar ook veel bijzondere plekjes te vinden zijn. Er is een route die achteraf loopt van het dorp Grindavík naar Keflavík. Onderweg komt u onder andere de Bremketill en de bridge between two continents tegen. Veel mensen slaan deze weg over omdat die niet voor de hand ligt. Maar men weet niet dat ze dan een aantal zeer mooie bezienswaardigheden voorbij rijden...

Specialiteiten van IJsland

Van al dit reizen wordt een mens hongerig en dan mogen we de specialiteiten van IJsland niet overslaan. Zoals lamsvlees, dat vaak wordt geserveerd met heerlijk in de schil gekookte aardappeltjes. Naast lam is vis in IJsland ook zeer aan te raden. Vaak rechtstreeks uit de lokale haven, zo op je bordje!

lamssoep
  • Eet wat de locals eten: lamsvlees!

Met de huurauto goed te doen

Met de volop aangeboden dagtours is het geen probleem de highlights van IJsland te bezoeken. Maar wilt je nou toch de plekjes bezoeken die we hier in vogelvlucht hebben opgenoemd, kies dan voor een huurauto of een privé-tour. Voor wie van tevoren goed uitzoekt wat er te zien is en hoe je er komt is het uitstekend met een huurauto te doen!

Vliegen

  • Al dit moois en nog veel meer kunt u bezoeken op maar drie uur vliegen vanaf Amsterdam of Brussel. En het hoeft zeker niet duur te zijn. Wees flexibel met de aankomst en vertrekdatum. Er zijn veel maatschappijen die via Reykjavyk vliegen. Neem ook een kijkje bij WOWair, zij hebben regelmatig leuke kortingscodes.

Meer over