EuroVelo 5 - RonReizen

BelgiëEuroVelo 5 in België is Fietsroute van het jaar 2023

De EuroVelo 5 - Via Romea Francigena in België is tijdens de Fiets & Wandelbeurs in Utrecht uitgeroepen tot beste fietsroute van het jaar 2023. De 400 kilometer lange fietsroute dwars door Vlaanderen, Brussel en Wallonië won de titel van andere grote Europese routes.

Velo 5: afwisselend en goed georganiseerd

De juryleden waren onder de indruk van de afwisseling en vele pluspunten van de Belgische route: "Opmerkelijk is dat de fietsroute dwars door het centrum van Brussel gaat. Erg mooi zijn de delen langs de rivieren Dender en Maas. In de Ardennen moet je klimmen, maar de routemakers zijn erin geslaagd vooral milde hellingen in het parcours op te nemen."

Industrieel monument aan de Dender - RonReizen

  Typisch Belgische fietsroute

  Kasseien ontbreken natuurlijk niet in België, maar zijn door de jaren heen tot een soort cultureel erfgoed geworden, vol met verhalen. Verder scoorde de route hoog op bewegwijzering, wegdek, bereikbaarheid met ov, voorzieningen en de aanwezigheid van informatieborden.

  Fietspad door bos - RonReizen

   Fietsland België

   Een fietsvakantie in België betekent een actieve en duurzame vakantie. De vele afwisselende landschappen zijn voor iedereen toegankelijk; of je nu met je gezin bent, met vrienden, samen of alleen, jong of oud. 

   Lees ook:

   Grenzeloos van Limburg naar Luxemburg

   Dinant - RonReizen

    De route van EuroVelo 5

    De EuroVelo 5 slingert van de pittoreske Vlaamse Ardennen via de lieflijke Condroz helemaal tot in het land van Bastogne. Onderweg maak je kennis met het cultureel en historisch erfgoed van België. Na je tocht smaakt een lekker Belgisch biertje op het terras extra lekker.

    Supporterscafé - RonReizen

     Fietsvakantie bij uitstek

     De keurmerken "Bienvenue Vélo" (Fiets Welkom) in Wallonië, het Vlaamse platform "Vlaanderen met de fiets" en het label "Bike Friendly" in Brussel staan garant voor een onvergetelijke fietsvakantie in België. Onder dit keurmerk vallen accommodaties, fietsenmakers en –winkels, fietsverhuur, restaurants en toeristische attracties afgestemd op de behoeften van de fietser. Alles wat je nodig hebt voor een onbezorgde en comfortabele fietsvakantie.

     Fiets op standaard - RonReizen

      Over de EuroVelo 5

      De EuroVelo 5 in België is 400 kilometer lang en maakt deel uit van een netwerk van meer dan 5.000 kilometer regionale en internationale kwaliteitsfietsroutes. Tel je daar de bijkomende knooppunten bij op, dan kom je zelfs op bijna 30.000 kilometer aan volledig bewegwijzerde routes.

      Lees ook:

      Fietsen rond de Abdij van Orval in België


      Fietsers - RonReizen

       EuroVelo 5 is grenzeloos

       De EuroVelo 5 - Via Romea Francigena loopt ook na de grens door. De route is in totaal 3.200 km lang en doorkruist zeven landen langs 21 UNESCO sites, van Canterbury in het Verenigd Koninkrijk tot Rome en Brindisi in Italië.

       Alle informatie over de EuroVelo 5 - Via Romea Francigena route in België is te vinden op de website www.eurovelobelgium.be.

       Meer over