Zwitserland

Zwitserland3 Wandelvakanties in wandelwalhalla Zwitserland

Wist je dat Zwitserland 65.000 kilometer aan gemarkeerde wandelroutes heeft? En dat 22.000 kilometer daarvan bergwandelroutes zijn? Wandelliefhebbers worden in Zwitserland getrakteerd op adembenemende natuur en leuke steden. Een paar tips.

Wandelroute Tour Blinnenhorn

Een 7-daagse wandelroute rond de 3.374 meter hoge Blinnenhorn, inclusief beklimming van de top. De tocht leidt van het Walliser Obergoms door het Landschapspark Binntal, over de Albrunpass naar het Italiaanse Promatt (Val Formazza) en terug naar het Obergoms. Er zijn verschillende etappevarianten en wie minder lang wil wandelen kan bepaalde stukken met het openbaar vervoer afleggen. Je komt verschillende afgelegen valleien tegen, talrijke meren, alpenweiden, rotsformaties en veel bergdorpjes. De talrijke restaurants, hotels en winkels in de dorpen en berghutten zetten de lekkerste regionale gerechten op tafel.

Zwitserland, Blinnenhorn
  • Tijdens deze route kom je verschillende afgelegen valleien tegen.

Wandel- en treinreis Via Albula Bernina

Het langeafstandswandelpad Via Albula Bernina loopt langs de UNESCO-wereldergoedspoorlijn van de Rhätische Bahn en biedt geregeld een fascinerend uitzicht op het 100 jaar oude kunstwerk in het Bündner berglandschap. Het 8-daagse arrangement van Eurotrek brengt wandelaars van Thusis via de Albulapas en Berninapas, deels per trein, naar het Italiaanse Tirano. Hotelovernachtingen, bagagetransport en een treinpas voor het gehele traject zijn bij het arrangement inbegrepen.

Albula Bernina, Zwitserland
  • Het langeafstandswandelpad biedt geregeld een fascinerend uitzicht.

Nieuwe wandelroute: Liechtenstein-Weg

Naar aanleiding van het 300-jarig bestaan van het Vorstendom Liechtenstein werd in 2019 de 75 kilometer lange Liechtenstein-Weg onthuld. In een paar dagen trek je van van zuid naar noord door het hele land en kom je alles te weten over de geschiedenis van het vorstendom. Je kunt het pad overigens ook van noord naar zuid nemen, of in welke gemeente dan ook beginnen. Er is een handige app om je op weg te helpen, maar de route wordt ook duidelijk met borden aangegeven.

Informatie over de route:

- Het pad loopt door alle elf gemeenten van Liechtenstein

- Minimale hoogte: 429 meter

- Maximale hoogte: 1.103 meter

- Totale looptijd: 21 uur

Liechtenstein Weg
  • In een paar dagen trek je van zuid naar noord.
Meer over