De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Dit is hoe Xenia Kasper Dubai ervaarde als vrouw

Verenigde Arabische EmiratenDit is hoe Xenia Kasper Dubai ervaarde als vrouw

Xenia Kasper, manager van Nederlandse powervrouwen als Linda de Mol, Olcay Gulsen en Yolanthe Cabau, en tevens schrijfster van boeken, schuift bij Frits Sissing aan voor een nieuwe week RonReizen TV. Haar eerste bestemming? Dubai!

Ze ging er voor het eerst heen toen haar dochter in Dubai werkte als Investment Banker. Sindsdien zette ze hier vier keer voet aan de grond. Een fijn land om in de winter naar toe te gaan, maar verliefd is ze er nooit op geworden. "Ik drink graag een wijntje bij het eten, maar de alcohol is daar ongelooflijk duur," vertelt Xenia lachend. Dan op serieuzere toon: "En je moet daar toch een beetje uitkijken als vrouw. Het is een westerse wereld en toch kun je daar met twee vrouwen niet zomaar gaan rondreizen. Vanwege de mentaliteit van de Arabieren voelde ik me niet altijd helemaal veilig." Gelukkig viel er ook genoeg te genieten. Bijvoorbeeld in restaurant Em Sherif, waar ze maar liefst 35 gerechtjes kreeg voorgeschoteld, en vanuit de luchtballon die Xenia en haar dochter tot hoog boven de woestijn tilde. Ook vertelt Xenia smakelijke verhalen over Denia (Spanje) en New York.

Meer over