Eten in de Algarve

PortugalVakantie in Portugal: 5 x eten in de Algarve

Uit eten in de Algarve is een feestje. Verse ingrediënten en een authentieke bereidingswijze zorgen voor een subtiele mix van pittige, zoete en zure smaken in gerechten. Maar je kunt net zo makkelijk voor een andere keuken kiezen. Laat je verrassen of kies één van deze vijf toppers!

Restaurante Bacalhoada – Portimão

Een traditioneel Portugees visrestaurant in Portimão. Dat kan ook niet anders, aangezien deze havenplaats de grootste sardinevloot van Portugal huisvest. Van de 350 restaurants die de stad telt, staat met stip op één Restaurante Bacalhoada. Geroemd om zijn gezouten kabeljauw, kun je de vissoort hier in liefst twintig verschillende bereidingen voorgeschoteld krijgen. De vriendelijke bediening en uitstekende wijnen maken het plaatje compleet. Wie op zoek is naar de traditionele Portugese keuken, mag dit restaurant niet overslaan. Voor de prijzen hoef je het tevens niet te laten.

Restaurant Bacalhoada
  • Restaurant Bacalhoada: een traditioneel Portugees visrestaurant.

Fratelli - Albufeira

Hoewel Italiaanse restaurants vandaag de dag overal ter wereld als portobello’s uit de grond schieten, was de Italiaanse keuken in 1986 nog relatief onbekend in de Algarve. Met Fratelli openden twee broers destijds een restaurant dat haar klanten authentieke Italiaanse gerechten voorschotelde. Hoewel het etablissement over de afgelopen jaren groeide, blijft de kaart beperkt tot de specialiteiten waar Fratelli groot mee is geworden. Ter illustratie: de vleeskaart telt ‘slechts’ zeven gerechten. Pasta-fanaten raden we aan de garnalenlasagne te proberen.

Retaurant Fratelli
  • Fratelli: goed Italiaans eten in Portugal.

Thai - Vilamoura

Nabij de jachthaven van Vilamoura vind je restaurant Thai. Hoewel de naam niks aan de verbeelding overlaat, is dit allesbehalve een dertien-in-een-dozijn Thais restaurant. Verse ingrediënten en een authentieke bereidingswijze – de keuken wordt bemand door inheemse koks – zorgen voor een subtiele mix van pittige, zoete en zure smaken in de gerechten. Het leverde Thai een Tripadvisor certificaat van uitmuntendheid op. 

Restaurant Thai
  • Restaurant Thai: uitmuntend!

Casa do Pintor – Lagos

Hoewel Lagos uitpuilt van de uitstekende visrestaurants, is het de Frans georiënteerde keuken van Casa do Pintor die een tripje naar het oude centrum waard is. Casa do Pintor is een kleinschalig familierestaurant – echtpaar achter het fornuis, zoon in de bediening – met een verrassende kaart, fantasierijke combinaties en heerlijke wijnen.


Veel gerechten verlaten als waar kunstwerk de keuken


Birds Nest

Birds Nest is een ruim en comfortabel restaurant in het relatief kleine Loulé, gerund door een Iers echtpaar. De keuken is traditioneel Europees georiënteerd en vrijwel alle etenswaren, zoals brood, boter, ijs en chutney, worden in de eigen keuken geproduceerd. Bij Birds Nest begrijpt men dat het oog ook wat wil, want veel gerechten verlaten als waar kunstwerk de keuken.

Meer over