De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Vriendinnen

Women only: inspiratie voor je vriendinnenweekend

De dagen van ergens naartoe vliegen, teenslippers en bikini aan en ’s avonds lekker slieren in stad of dorp kennen we wel toch? We willen meer uit ons vriendinnenweekend halen. Net zo leuk is het om er ook wat van op te steken. Of het nou breien in Schotland is, schilderen in Frankrijk of koken in Spanje, het verbindt en brengt je wat meer dan louter op een strandbedje je dagen verdoen.

Lekker frutten in Toulouse

Neem een cursus juwelen maken in de buurt van Toulouse, met les in het ontwerpen van je eigen stuk met materialen als klei en brons en dan de studio in om je eigen ontwerp gestalte te geven! En dat alles in de setting van een prachtig oud landhuis in het zuidwesten van Frankrijk met een groot stuk eigen land, zwembad in de tuin en alle culinaire geneugten. Of keramiek maken in Griekenland, een schildercursus in Portugal en meer. Google en gij zult vinden!

Juwelen maken
  • Volg een cursus juwelen maken in de buurt van Toulouse.

Even met de trein

De NS snapt het ook. De vervoerder biedt speciale vriendinnenweekend-trips aan. Want de Thalys of andere internationale treinen brengen je zo in leuke Europese steden om ons heen. Even shoppen in winkelwalhalla Lille in noord-Frankrijk, terug in de tijd in Gent of culinair genieten in Hamburg; je bent er zo.

Lees ook:

Weekend Berlijn: een stad met twee gezichten

In de trein
  • De trein brengt je naar allerlei leuke Europese steden.

Op de scooter

Oke, over de grens, leuk. Maar net zo leuk is het om in eigen land je weekend te plannen. Maastricht, zo te gek! Lekker slenteren door de stad. Maar als je de omgeving wilt bekijken, huur je een fiets. Nog leuker: een Solex, Helemaal leuk: een originele Vespa scooter. Lekker met z’n allen op zo’n vrolijk gekleurde Italiaanse scooter door het Limburgse land. Met als toppunt een picknickmand erbij. Waar? Bij La Dolce Vespa Verhuur in Maastricht. Of huur een Citroën 2CV6. Jawel, een Eend. En tuf ermee door de Achterhoek.

Lees ook:

Weekendtip: Wyck, is dé place to be in Maastricht

Scooter
  • Op een scooter Maastricht ontdekken.

Bijzonder overnachten

En dan moet er ook nog geslapen worden. Want die nachtrust hebben we inmiddels steeds meer nodig. Maar dan moet dat wel leuk zijn. Glamping bijvoorbeeld, in zo’n stoere maar toch van alle gemakken voorziene luxe tent. Of in een strandhuisje met z’n allen en je door het ruisen van de zee in slaap laten wiegen. Een stadsboerderij, een bollenschuur, een boot… Het is er allemaal hoor, bijvoorbeeld bij origineelovernachten.nl.

Tent
  • Ga kamperen of boek een strandhuisje, het kan allemaal.