De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Winnen op Woensdag - Dwaalspoor - vuistdik reisavontuur - RonReizen

Winnen op Woensdag: vuistdik reisavontuur

Wat is op dit moment een fijne prijs om te kunnen winnen in onze Winnen op Woensdag? Een vuistdik boek om je bezig te houden! De winnaar van het boek Dwaalspoor is lekker lang zoet en ‘ziet’ in de tussentijd de hele wereld. Doe mee en wie weet duik jij in dit avontuur van avonturier Marica van der Meer.

Over Dwaalspoor

Wat doe je als je 50 wordt? Marica van der Meer besluit de verkeerde kant op te fietsen. De wereld is rond en als je maar lang genoeg de verkeerde kant op fietst, kom je weer thuis. Marica hangt vijf tassen aan haar fiets en stapt in de haven van Antwerpen op een vrachtschip naar Zuid-Amerika. Vanuit aanmeerplaats Montevideo in Uruguay fietst Marica richting de Boliviaanse hoogvlakte in het Andesgebergte.

Caribisch gebied

In Guyana zit het regenseizoen haar in de weg en de enige hoofdweg door het land is een blubberbende. Ze loopt tot haar enkels in de modder, maar ploetert vrolijk verder. Vanuit Paramaribo in Suriname gaat ze liften met zeilboten om het Caribisch gebied door te komen met haar fiets. Bijna ieder eiland is een ander land en het blijkt nog niet zo makkelijk om legaal van eiland naar eiland te reizen.

Verenigde Staten

In Cuba wordt Marica geconfronteerd de met armoede die de handelsboycot van Amerika met zich meebrengt. Het voelt daarom ook niet zo goed om vervolgens door Amerika te gaan fietsen. Maar het Amerikaanse volk is zo anders dan hun leider. 

Terwijl er maar geen einde komt aan de immense staat Texas, hoort ze voor het eerst iets over een virus in China. Hoe loopt dit af?

Dit moet je doen

Ga naar het Winnen op Woensdag-bericht op onze Facebookpagina. Laat in de comments weten of zo’n avontuur juist wél of absoluut níet iets voor jou is. Meedoen kan tot en met dinsdag 23 februari 2021.