De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al is reizen op dit moment niet mogelijk, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op voor de toekomst!
Vierkante watermeloenen in Japan

JapanWeekweetje 44 - Japan staat vierkant achter zijn watermeloenen

Japanners trekken zich weinig aan van wat anderen van hun land zouden kunnen denken. En dat siert ze! Je hoeft dus ook helemaal niet raar op te kijken als je vierkante watermeloenen in Japan tegenkomt.

In de Japanse regio Zentsūji is er een heus traditioneel seizoen van de vierkante watermeloen. Het is het belangrijkste landbouwproduct van het stadje Zentsūji-shi. Meerdere boeren telen deze bijzondere vruchten en dat is nog best een karweitje. De meloenen worden in een speciale mal gekweekt en de Japanners moeten het fruit vijf keer per dag draaien.


Mmm... watermeloen

Nee hoor, lekker zijn ze niet. Want ze worden al geoogst voordat ze rijp genoeg zijn om een goede smaak te hebben. Maar geinig zijn ze wel en als je indruk wilt maken bij een etentje, scoor je sowieso hoge punten met je vierkante watermeloen. Toch?

Meer over