Wat te doen in het Juragebergte?

FrankrijkWat te doen in het Juragebergte?

De Montagnes du Jura – vanaf nu gewoon het Juragebergte genoemd – is dé plek om te stoppen tijdens je trip naar Zuid-Frankrijk, maar ook een fijne bestemming voor een lang weekend weg. Een paar tips voor deze zomer.

De natuur van het Juragebergte in

Dé nieuwe activiteit van dit moment: de elektrische off-roadstep. De step is perfect voor het heuvelachtige landschap van het juragebergte. Een ludieke en ecologische manier om van de mooie uitzichten te genieten. Er zijn talrijke parcoursen beschikbaar in het massief.

De natuur van het Juragebergte
  • Geniet van de mooie uitzichten.

Bouw een middeleeuws dorp in de Jura

De komende dertig jaar bouwen professionele ambachtslieden met middeleeuwse bouwtechnieken een dorp uit de veertiende eeuw na. Je kunt voor een rondleidingen kiezen of een workshops volgen waarin je je de bouwtechnieken uit de middeleeuwen eigen maakt.

Middeleeuws dorp in de Jura
  • Bouw een middeleeuws dorp in de Jura.

Nieuwe wandelroutes in het Juragebergte

In 2019 vieren ze in het Juragebergte de tweehonderdste geboortedag van schilder Courbet. Er zijn acht routes uitgezet die wandelaars de gelegenheid bieden om een indruk te krijgen van de omgeving die Courbet heeft geïnspireerd. De ‘levensloop’, een wandeling van 4,5 kilometer in Ornans, biedt bijvoorbeeld veertien stops die een kijkje geven in het leven van de kunstenaar.

Wandelroutes in het Juragebergte
  • Wandelroutes á la Courbet in het Juragebergte.

Ontdek het Juragebergte

Een leuke tip: het is tegenwoordig mogelijk om het Juragebergte te ontdekken in een blauwwit Volkswagen busje uit 1979. Aan boord vind je alle comfort om met vier personen te slapen en kleine attenties om de tocht door de Jura een persoonlijk tintje te geven: een picknickmand met heerlijke streekproducten en vier routes voor ontdekkingstochten van twee  tot zeven  dagen.

Volkswagenbusje
  • Een unieke manier om het Juragebergte te ontdekken.
Meer over