De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Voor de thuisblijvers: spelend op wereldreis deel I

NederlandVoor de thuisblijvers: spelend op wereldreis deel I

Het coronavirus houdt ons aan huis gekluisterd. De puzzels en bordspellen om onszelf bezig te houden, zijn niet aan te slepen. Maak een wereldreis aan je eigen keukentafel met deze wereldse spellen. Waar zullen we vanavond eens naartoe gaan?

Treinreis door Europa: Ticket to Ride

We beginnen maar eens met het bordspel Ticket to Ride Europe. Hiermee  reis je per trein coronavrij over het hele continent. Waag je een reis door de donkere tunnels in Zwitserland of aan boord van een veerboot op de Zwarte Zee? Of bouw je schitterende treinstations in de grote hoofdsteden van oude wereldrijken? In Ticket to Ride Europe moet je de routes op je bestemmingskaarten volbrengen. Dit doe je door verbindingen tussen steden te claimen, die je mag bouwen als je de juiste kaartcombinaties in handen hebt. Heb jij aan het eind van het spel de meeste punten verzameld met je treinnetwerk? Dan ben jij de winnaar. Dit populaire bordspel is een makkelijk aan te leren spel met diverse onvoorziene plotwendingen, zodat de uiteindelijke winnaar tot op het laatst onbekend blijft. Spanning en plezier voor het hele gezin. 

Winkelen in de Kalverstraat: Monopoly

Het enige echte Monopoly-bordspel staat al jaren garant voor veel speelplezier met familie en vrienden en is de klassieker onder de spellen. Monopoly is sinds de start in 1935 uitgegeven in 47 talen en wordt verkocht in 114 landen. Het record voor langste spel Monopoly ooit staat op 70 dagen aan één stuk. De ingrediënten om te winnen zijn natuurlijk tactiek, maar ook een beetje geluk. Het doel van het spel is om groot te worden door straten te kopen, huizen en hotels te bouwen. Koop de Grote Markt Groningen of de Kalverstraat Amsterdam. 

Thuis op wereldreis: Risk

Verover de wereld in dit strategische spel. In het Risk-spel is het doel heel eenvoudig: de spelers proberen de gebieden van hun tegenstanders te veroveren door een leger op te bouwen, hun troepen naar een ander gebied te verplaatsen en de strijd aan te gaan. Verover jij de hele wereld?

Lees ook: 

Spelend de wereld over deel 2!

Kolonisten van Catan

In het bekende handelsspel de Kolonisten van Catan begin je met twee dorpen op een variabel speelbord met akkers, weiden, heuvels, bergen en bossen. Onderhandel met de bank of met je medespelers. Je krijgt namelijk niet alle soorten grondstoffen binnen. En die heb je wel nodig om nieuwe dorpen, straten en steden te bouwen. Verder loopt er een struikrover rond die sommige landschappen leegrooft. Dorpen en steden leveren niet alleen grondstoffen op, maar zijn ook punten waard. Ook ontwikkelingskaarten, de langste aaneengesloten route en de grootste riddermacht brengen punten binnen. Gelukkig mag je bij dit spel nu tijdens de coronacrisis wel samenscholen met veel mensen en wie als eerste 10 punten heeft, wint het spel direct!

Op vakantie naar Japan: Sushi Go

Geef de sushi door! In dit vlotte kaartspel probeer je de beste combinaties van sushigerechten te verzamelen. Scoor punten met de meeste maki rolls of door een complete set sashimi te verzamelen. Dompel je favoriete nigiri in wasabi om de waarde te verdrievoudigen. Maar vergeet het toetje niet, want anders verlies je punten! Scoor de meeste punten en laat zien dat je een echte sushichef bent! Dit spel zal net als een lekkere maaltijd in een sushirestaurant, keer op keer overtuigen en vragen om nóg een keer.

Thuis in Mexicaanse sferen: Throw Throw Burrito

Het grappige partyspel Throw Throw Burrito is een combinatie van een kaartspel en trefbal. Verzamel kaarten, speel kaarten en gooi speelgoedburrito’s naar je tegenstanders… Scoor punten door sets van drie dezelfde kaarten te vinden, maar zodra de Burrito-kaart gespeeld wordt, volgt er een duel waarbij je de burrito’s moet zien te ontwijken. Steel punten van je tegenstanders door hen te raken met de inknijpbare, schuimrubberen burrito’s en win!

    Meer over