De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al is reizen op dit moment niet mogelijk, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op voor de toekomst!
Dierentuin

Dit zijn de 5 leukste dierentuinen ter wereld

Gek he, maar waar ook ter wereld… als er een dierentuin is, is het toch altijd weer leuk om er een kijkje te nemen. En wat een verschil met vroeger. Inmiddels zijn het vaak heel leuke interactieve en supercreatieve instellingen waar het begrip ‘apies kijken’ totaal niet meer opgaat. Dit zijn vijf populaire dierentuinen.

De beste van Europa

Laten we met de dierentuin beginnen die al vijf keer op rij als de beste van Europa is gekwalificeerd! Tiergarten Schönbrunn in Wenen kent 700 verschillende diersoorten. Op de diverse afdelingen vind je onder andere bedreigde diersoorten als orang oetans, Afrikaanse olifanten, giraffen en meer.

Tiergarten Schönbrunn
  • Tiergarten Schönbrunn in Wenen kent 700 verschillende diersoorten.

Olifanten

Er is altijd baas boven baas en in de dierentuin van San Diego vind je meer dan 800 diersoorten. De 4000 beesten leven er op een 40 hectare groot stuk land. Topattractie? De Elephant Odyssey waar je onder ander leert wat nou de verschillen zijn tussen de Aziatische en Afrikaanse olifant.

Lees ook:

Ongerept en ongekend: Malawi

Olifant
  • In San Diego leer je de verschillen tussen de Aziatische en Afrikaanse olifant.

Vliegende vos

Over Azië gesproken: de dierentuin van Singapore bevindt zich in het Mandai regenwoud. Hier hebben ze een fokprogramma dat tal van geboorten per jaar oplevert van bedreigde diersoorten. Het wordt interactief als je door de verschillende onderdelen loopt en dicht bij de dieren komt, zoals in het Fragile Forest waar de ‘vliegende vos (vleermuis) en de dwerghartjes leven.

Lees ook:

Oog in oog met de gorilla's in Oeganda

Vleermuis
  • In de dierentuin van Singapore kom je heel dicht bij de 'vliegende vossen'.

Lange dag

Nou, trek voor de Yokohama Zoo in Japan maar een lange maar mooie dag uit. Hier zijn zeven enorme natuurlijke leefgebieden gecreëerd voor de diverse diersoorten. Er is het Aziatische Tropische Woud, Centraal Aziatische Hoogland,  het Grasland van de Oceanen, Japanse Platteland, Afrikaanse Tropische Regenwoud en de Amazone Jungle.

Lees ook:

Rob Hoogland doucht met een giraffe in Zuid-Afrika

Yokohama Zoo, Japan
  • In Yokohama Zoo zijn zeven enorme natuurlijke leefgebieden gecreëerd.

De beste ter wereld

En dan nog even de beste ter wereld. Althans in 2014 dan, maar het is nog steeds een topattractie die miljoenen bezoekers per jaar trekt. De Henry Doorly Zoo in de Amerikaanse staat Omaha kent niet alleen de grootste overdekte woestijn, het grootste overdekte moerasgebied en de grootste glazen koepel ter wereld, maar ook bijvoorbeeld de Skyfari. Deze stoeltjeslift laat je vanuit vogelperspectief zien hoe de dieren in hun natuurlijke omgeving leven.

Henry Doorly Zoo, Amerika
  • De Henry Doorly Zoo kent de grootste glazen koepel ter wereld.