De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Natuurhuisje_Antwerpen-RonReizen

NederlandVijf gezellige vakantiehuisjes in het bos voor de herfstvakantie

Na een zomer waarin we het vakantie vieren in eigen land (her)ontdekten, tellen we alweer af naar de herfstvakantie. Een periode vol boswandelingen in de frisse lucht, knusse avonden op de bank en het geluid van tegen de ramen tikkende regendruppels. Voor de hoognodige ontspanning is niks fijner om deze dagen buitenshuis te besteden en te genieten van rust en ruimte, dichtbij huis. Om het herfstgevoel extra aan te wakkeren, zijn hier 5 knusse vakantie-accommodaties in de bossen.

Vier de herfst in Drenthe

Het knusse gevoel van een cabin, maar dan met een twist. Dit natuurhuisje, grenzend aan Nationaal Park Dwingelderveld, bevindt zich op hoogte. De boomhut beschikt over maar liefst drie slaapkamers, een ruime veranda en een jacuzzi. Een perfect huisje om na een sportieve herfstwandeling in te ontspannen. Natuurliefhebbers kunnen in de nabije omgeving hun hart ophalen: naast Nationaal Park Dwingelderveld is het huisje omringd door nog twee nationale parken en een aantal kleinere natuurgebieden. Ook het populaire Giethoorn, verschillende markten en oude dorpjes zijn binnen handbereik. Na een dagje buitenshuis kan bij thuiskomst de ouderwetse kachel aangemaakt worden en de thee worden ingeschonken.

Natuurhuisje Drenthe_RonReizen
  • Boomhut in Drenthe.

Unieke overnachting in Stekene

Duurzaamheid gaat een steeds grotere rol spelen bij het maken van allerlei keuzes, en de eigenaar van dit natuurhuisje heeft dat begrepen. Diep in de bossen van Stekene bouwde hij eigenhandig en met natuurlijke materialen dit bijzondere huisje. Daarnaast wordt het huisje omringt door een perceel van 2600m2, dat zoveel mogelijk met rust wordt gelaten om de planten en dieren uit de omgeving te laten floreren. Dit is duidelijk te merken: door de beschutte ligging van het natuurhuisje voelt het alsof je de enige bent in het bos. Het enige omgevingsgeluid is dan ook het gezang van vogels. Ook voor de stads- en cultuurliefhebbers is de ligging ideaal, die kunnen een dagje Antwerpen of Gent bezoeken. Met het bijzondere en sfeervolle interieur is de kans echter groot dat de vakantie vooral binnenshuis wordt gevierd.

Natuurhuisje Stekene RonReizen
  • Ecohuisje in Stekene

Dutch Design natuurhuisje in Epse

Voor iedereen die waarde hecht aan ruimte, licht en met name design is dit natuurhuisje in Epse een schot in de roos. Door ontwerper Piet Hein Eek is de woning namelijk uitgegroeid tot een waar Dutch Design natuurhuisje, en dat is duidelijk terug te zien aan onder andere de prachtige keuken met kookwerkbank. Ook de overige ruimtes zijn modern, licht en sfeervol ingericht, waarbij de details niet over het hoofd zijn gezien. Met vier ruime slaapkamers is dit een fijne plek voor een groot gezin of een kleine familie: overdag kunnen de bossen van Gorssel, de IJssel en Epse ontdekt worden, in de avond kan de pizza-oven aangestoken worden. Een weekend in dit huisje is al genoeg om bij te praten en tot rust te komen, maar als je eenmaal een stap binnen hebt gezet wil je waarschijnlijk niet meer weg.

Natuurhuisje Epse RonReizen
  • Natuurhuisje Epse

Off the grid vakantie vieren bij Antwerpen

Vanaf buiten ziet dit tiny house er waarschijnlijk niet enorm sfeervol uit, maar oordeel niet te snel. In tegenstelling tot het donkere en robuuste uiterlijk is deze woning van binnen geheel in Scandinavische stijl ingericht. Ook zijn alle basisfaciliteiten aanwezig, van knusse keuken tot moderne badkamer. Waar dit huisje echter in uitblinkt zijn de luxe extra’s: zo kun je hier gebruik maken van een koudwaterbad om daarna op te warmen in de Finse sauna. Daarnaast beschikt het huisje over 1 hectare aan eigen grond, die alleen wordt gedeeld met nieuwsgierige reeën, eekhoorns en vogels. Een echte wellness ervaring dus, maar dan wel in combinatie met het ultieme off the grid gevoel.

Natuurhuisje Antwerpen RonReizen
  • Natuurhuisje Antwerpen

Bos of duin in Schoorl?

Voor wie het bos het liefst combineert met strand en zee is bij dit natuurhuisje in Schoorl aan het juiste adres. Op slechts 20 minuten fietsen van het strand verwijderd is het een fijne uitvalsbasis voor zwoele nazomeravonden en rustgevende wandelingen. Tijdens een wandeling in het duingebied maak je kennis met Schotse hooglanders, kuddes schapen en wilde paarden, en ook in de nabijgelegen bossen is het goed vertoeven. Na een lange dag in het bos of aan het strand kun je gewapend met een goed boek plaatsnemen op de bank of uitgebreid koken in de mooie keuken. Het huisje is pas twee jaar geleden opgeleverd en dit is duidelijk terug te zien aan de moderne inrichting. Een huisje van alle gemakken voorzien en bovendien gelegen tussen duin en bos: dé ingrediënten voor ultieme ontspanning.

Natuurhuisje Schoorl RonReizen
  • Natuurhuisje Schoorl
Meer over