Dit zijn de 5 beste bierbrouwerijen van Nederland

NederlandDit zijn de 5 beste bierbrouwerijen van Nederland

In de Week van het Nederlandse Bier zetten we maar al te graag de vijf beste bierbrouwerijen voor je op een rij. Op je gezondheid!

1. Bronckhorster Brewing Company in Bronckhorst

Bronckhorst is niet alleen een prachtig stadje in de Achterhoek, je vindt er ook een ambachtelijke bierbrouwerij die verrukkelijke bieren produceert. Het levensmotto van de Britse oprichter Steve Gammage: winners never quit en quitters never win. Volgens hem draait alles om de keuze van het gist, dat bepaalt of je bier middelmatig is of van topkwaliteit.

De achterhoek
  • In de Achterhoek vind je de 'Bronckhorster Brewing Company'.

2. Maximus in Utrecht

In de middeleeuwen had je ze overal: bouwloodsen. Plekken waar ambachtslieden bij elkaar klonterden. De smid zat er, de kaasmaker, de glasblazer, de timmerman en… de bierbrouwer.  In de Utrechtse nieuwbouwwijk Leidsche Rijn is het idee van de bouwloods nieuw leven ingeblazen. Brouwerij Maximus maakt er onderdeel van uit. Met proeflokaal én zonnig terras!

Leidsche Rijn, Utrecht
  • Brouwerij Maximus staat in de nieuwbouwwijk Leidsche Rijn.

3. Stadsbrouwhuis Broer & Zus in Beverwijk

Ooit zat er een broodbakkerij in het pand, daarna was het vele jaren een bruine kroeg. Nu houdt Stadsbrouwhuis Broer & Zus domicilie in het pand. Een gezellig proeflokaal annex brouwerij, waar je niet alleen terecht kunt voor een huisgebrouwen biertje, maar ook voor een goede cappuccino, lekkere lunch of borrel na het werk.

Stadsbrouwhuis Broer & Zus, Beverwijk
  • Stadsbrouwhuis Broer & Zus bevindt zich in Beverwijk.

4. Tommie Sjef Wild Ales in Den Helder

Volgens de bier-app Untappd is de brouwerij van de nog maar 25-jarige Tommie Sjef Koenen de beste brouwerij van Nederland en wie zijn wij om de kenners tegen te spreken? Koenen brouwt zogeheten ‘wilde bieren’ (wild ales), een mengsel van jonge en oude lambieken. Wij werden vooral wild van de smaak.

Lees ook:

De 5 beste bierbrouwerijen in Duitsland

Tommie Sjef Koenen Brouwerij
  • Tommie Sjef Koenen uit Den Helder is de beste brouwer van Nederland.

5. De Moersleutel in Alkmaar

Deze brouwerij wordt gerund door vier broers en aan het bier te proeven worden de vier geenszins verscheurd door broedertwisten. Omdat de mannen niet alleen over ijzersterke smaakpapillen beschikken, maar ook over twee rechterhanden, besloten ze hun brouwerij De Moersleutel te noemen. De brouwerij is vooral befaamd om donkere stouts en porters, zoals ‘Je Moer’ en ‘Motorolie’. Daar willen we best de keel eens mee smeren.

De Moersleutel, Alkmaar
  • Brouwerij de Moersleutel uit Alkmaar wordt gerund door vier broers.
Meer over