Estland najaar RonReizen.nl vosje

EstlandVier najaar, kerst en oud&nieuw in prachtig Estland

In de laatste maanden van het jaar is in Estland van alles te beleven. Maak prachtige wandelingen door de kleurrijke bossen om paddenstoelen te plukken, bezoek één van de vele gezellige kerstmarkten en ervaar zelf waarom de hoofdstad Tallinn is uitgeroepen tot ‘Groene Hoofdstad van Europa’ in 2023.

Maar liefst de helft van Estland bestaat uit bossen. Het is dus niet zo gek dat verse producten uit het bos een belangrijke rol spelen in de traditionele Estse keuken. Met paddenstoelen, noten, kruiden en bessen worden de heerlijkste gerechten op tafel getoverd. De herfst is de perfecte periode om de prachtig gekleurde bossen in te gaan om paddenstoelen te plukken. Samen met een gids én gewapend met een mand maak je een mooie wandeling, terwijl je alles leert over deze bijzondere kabouterhuisjes.

Estland najaar RonReizen.nl bos estland
  • In de herfst kun je prachtige boswandelingen maken.

Na de bossen, uitrusten in de spa

Ga op jacht naar cantharellen, melkzwammen en eekhoorntjesbrood. Sooma National Park, het op één na grootste nationale park van Estland, is een echte aanrader voor liefhebbers van paddenstoelen. Ook kun je een bezoek brengen aan Saaremaa. Dit grootste eiland van Estland wordt ook wel 'Spaaremaa' genoemd, vanwege de vele kuuroorden die je er vindt. Na een dagje paddenstoelen plukken in de bossen kom je helemaal tot rust tijdens een spabehandeling. Uiteraard worden ook hierbij natuurlijke producten gebruikt, zoals de jeneverbes bij massages.

Estland najaar RonReizen.nl waterval
  • Ook dit is Estland!

Magische kerstmarkten in Estland

Als de eerste bladeren van de bomen vallen, begint het bij kerstliefhebbers al te kriebelen. Zo ook in Estland, waar kerst de gezelligste tijd van het jaar is. Overal in het land zijn er kerstmarkten, waar de geur van glühwein, zwarte pudding en peperkoek in de lucht hangt. De straten en pleinen worden verlicht door duizenden kerstlampjes, er zijn allerlei optredens en in de kramen worden de mooiste handgemaakte cadeaus verkocht. De kerstmarkt van Tallinn op het Oude Stadhuisplein werd in 2019 zelfs uitgeroepen tot Beste Kerstmarkt van Europa! Met een beetje geluk ligt er zelfs een laagje sneeuw, wat een bezoek aan Estland in de gezellige decembermaand helemaal magisch maakt.

Estland najaar RonReizen.nl kerstmarkt
  • De kerstmarkt in Tallinn is magisch...

Groene hoofdstad van Europa

In het nieuwe jaar draagt Tallinn, de prachtige hoofdstad van Estland, de eervolle titel ‘Groene Hoofdstad van Europa’. Zo verrassend is het niet: de stad heeft meer dan 2.100 hectare aan beschermde gebieden - natuurreservaten, beschermde parken en een eiland. Tallinn heeft zelfs een eigen moerasgebied! Voor 2023 zijn er allerlei plannen om de middeleeuwse stad nóg groener te maken. 

Estland najaar RonReizen.nl Tallinn
  • Tallinn, groene hoofdstad van Europa 2023.

Info

Meer over