Fietsroute van het Jaar Fiets- en Wandelbeurs RonReizen.nl

NederlandVan Gogh Drenthe fietsroute van het jaar

Tijdens de onlangs gehouden Fiets- en Wandelbeurs werd zoals elk jaar de fietsroute van het jaar gekozen. Uit de vijf genomineerden kwam de Van Gogh Drenthe fietsroute als beste tevoorschijn.

De Van Gogh Fietsroutes bestaan uit drie lussen van in totaal 150 kilometer. Deze kunnen gereden worden in combinatie met elkaar, maar ook afzonderlijk. De routes laten je kennismaken met het fraaie oerlandschap waar de kunstenaar zich door liet inspireren. Je fietst door speelse akkers met oude brinkdorpen, bossen en drassige veengebieden, waar de natuur weer haar gang mag gaan.

Fietsroute van het Jaar Fiets- en Wandelbeurs RonReizen.nl
  • Van Gogh Drenthe Fietsroutes.

De jury toonde zich aangenaam verrast over de uitmuntende kwaliteit van deze fietsroute in eigen land. Zo voert de route over opvallend veel fietspaden, en biedt ze veel variatie. Het thema komt extra tot leven door mooie doorkijkpanelen en een boeiend routeboekje, vol verhalen over Vincent en de tijd waarin hij leefde.

Fietsroute van het Jaar Fiets- en Wandelbeurs RonReizen.nl

Andere pluspunten zijn de vele andere bezienswaardigheden uit de geschiedenis van Drenthe, zoals de jaknikkers van Schoonebeek en Veenloopcentrum Weiteveen. Langs de route kom je daarnaast volop horeca tegen. Een mooie toevoeging is het net heropende Van Gogh Huis Drenthe, waar je het atelier van Vincent kunt zien. “Aan alle details is aandacht besteed”, aldus de jury, “zelfs de bewegwijzering brengt de fietser geheel in Vincent van Gogh-sfeer.”

Fietsroute van het Jaar Fiets- en Wandelbeurs RonReizen.nl Van Gogh

De Van Gogh Route Drenthe werd gekozen uit vijf genomineerden. De andere genomineerden zijn: La Vélobuissonnière in Frankrijk, de Lech Radweg in Duitsland en Oostenrijk, de Cykelleden Skane in Zweden en de Unionsleden in Noorwegen en Zweden. Kijk in de slider hieronder voor foto's van alle andere genomineerden! 

De jury, bestaande uit RonReizens eigen fietsverslaggever Bert Sitters, Jessica de Korte en Mirre Oost, fietste al deze genomineerde routes na om ze te beoordelen aan de hand van een groot aantal criteria als bewegwijzering, voorzieningen, kwaliteit van de informatie etc.

Fietsroute van het Jaar Fiets- en Wandelbeurs RonReizen.nl Zweden Unionsleden
  • Unionsleden, Zweden.

Info

  • Veel meer fietsinformatie vind je op de website van de beurs. Klik hier
Meer over