De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Vliegtuig aan de grond vanwege corona

Vakantiegangers nog altijd positief over zomervakantie

Ondanks het feit dat het coronavirus ons volledig in zijn greep houdt, zakt de moed ons nog niet in de schoenen wat de vakantie betreft. Van alle vakantiegangers die dit jaar nog een reis geboekt hebben staan, vertrouwt 57% van hen erop dat ze in augustus op vakantie kunnen gaan. Dat blijkt uit onderzoek van dé VakantieDiscounter onder ruim duizend Nederlanders.

Van de mensen die een reis geboekt hebben staan, heeft een meerderheid van de ondervraagden een positief gevoel dat reizen in augustus doorgaan. Vóór de maand augustus zijn we iets minder positief; 32% verwacht in juli gewoon af te kunnen reizen, in juni is dit 21% en in mei 17%.  

Nog altijd vakantieplannen

Vakantieplannen worden nog veelvuldig gesmeed, óf ze zijn al gemaakt. Maar liefst 59% van de ondervraagden heeft nog een vakantie in 2020 op de agenda staan en bijna een kwart van de Nederlanders (24%) is van plan om dit jaar nog een (extra) reis te boeken. Vooral oudere mensen blijken in het laatste geval positief te denken: onder de 65-plussers is maar liefst 33% van plan nog dit jaar op vakantie te gaan. Volgens Dé Vakantiediscounter is dat zeer verrassend, omdat het hier immers over de risicogroep gaat.

Spanje strand
  • Het lijkt bijna niet voor te stellen, maar vakantiegangers denken nog altijd te kunnen genieten van Spanje deze zomer.

Spanje populair, Italië niet

Dé VakantieDiscounter onderzocht ook wat de meest gewilde plek zou worden wanneer de coronacrisis voorbij is, waarbij blijkt dat we Europa met 83% nog altijd als favoriet werelddeel zien om in te reizen.  

Het land dat hiermee met stip op nummer 1 staat is Spanje. Het land is zwaar getroffen, maar het betreft voornamelijk het vasteland. Het kan bijna niet anders dat Spanje door het coronavirus wel enigszins aan populariteit heeft ingeboet. De laatste jaren lag dit op 30-35%.

     Top 5 landen

1.    Spanje (28%)

2.    Griekenland (25%)

3.    Turkije (9%)

4.    Portugal (5%)

5.    Italië (4%)

Waar we Spanje dus niet angstvallig vermijden, geldt dit wel voor Italië. Maar liefst 43% van de ondervraagden geeft aan dit land na de coronacrisis nog wel even te mijden. Voor Spanje is dit slechts 9%.

     Top 5 bestemmingen die we nog even vermijden

1.    Italië (43%)

2.    Azië (20%)

3.    Spanje (9%)

4.    Turkije (4%)

5.    Griekenland (4%)

Anders reizen

De wereldwijde uitbraak van het coronavirus heeft er bij ruim de helft van de ondervraagden voor gezorgd dat zij anders naar reizen kijken dan voorheen. 52% van de vakantiegangers geeft aan beter op de gezondheidsrisico's te letten bij een volgende reis. Ook het boeken van last minutes zal volgens de enquête toenemen: 30% van de ondervraagden boekt in de toekomst het liefst een last minute, zodat zij nagenoeg zeker weten dat hun reis doorgaat.

Vrouw met kind in Rome
  • Mensen zijn (logischerwijs?) negatief over reizen naar Italië in 2020.
Meer over