De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al is reizen op dit moment niet mogelijk, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op voor de toekomst!
Vakantie vroegboeken

Vakantiegangers doen nog massaal aan vroegboeken

Vroegboeken is dit jaar een stuk populairder dan last minute een vakantie uitzoeken. Dat blijkt uit onderzoek van dé VakantieDiscounter. Meer dan de helft van de ruim 1.000 ondervraagden geeft aan dat zij het liefst vroegboeken, tegenover 24% van de mensen die het liefst last minute boeken. Het overige deel weet nog niet wat zij gaan doen.

Opvallend feitje is dat vooral families het vroegboeken fijn vinden. Maar liefst 60% van deze groep heeft de intentie vroeg te boeken. Voor de mensen die alleen op vakantie gaan, ligt de voorkeur juist weer bij last minute boeken. Ruim 35% van de single reizigers verkiest dat boven vroegboeken. Volgens dé VakantieDiscounter is dat logisch, want een goede last minute aanbieding scoren is lastiger als je met meer mensen op reis gaat.

    Last minute boeken

    Voor vakantiegangers die 'last minute boeken' aangaven tijdens de enquête, is dit niet altijd omdat ze niet vroeg willen boeken. Een groot deel (34%) weet nog niet wanneer het op vakantie kan en 20% is er simpelweg nog niet uit waar het heen wil. Grappig detail: mannen die een last minute willen boeken, wachten graag ook het EK voetbal af (3%).

      Vroegboeken = zekerheid

      Overigens is zekerheid voor iedereen belangrijk, niet alleen voor gezinnen. Het blijkt met 35% de voornaamste reden om vroeg te boeken, gevolgd door een ruime keuze (34%). Vroegboekkorting (29%) blijkt een kleinere rol te hebben in de keuze voor een vroegboekvakantie. In de schoolvakantie op vakantie? Dan is zekerheid nog een stapje belangrijker (41%). Vakantiegangers die op zoek zijn naar zekerheid geven daar als belangrijkste reden voor dat ze al een specifieke accommodatie of bestemming op het oog hebben. Gebonden zijn aan een specifiek budget en/of vakantieperiode is minder van toepassing.