Tulp Festival - RonReizen

NederlandTulpen ín Amsterdam

Tulp Festival Amsterdam brengt in deze bijzondere tijden een saluut aan Amsterdammers en zet de hoofdstad gedurende de maand april 2020 in bloei. Ondanks de coronacrisis zullen tulpen in de openbare ruimte kleur geven aan het vroege voorjaar in de stad.

Initiatiefnemer en organisator Saskia Albrecht: “Juist nu het leven voor iedereen door de coronacrisis zo ingewikkeld is geworden lijkt het ons een mooi gebaar de tulpen als een troostrijke voorjaarsgroet bij de Amsterdammers voor de deur te brengen.”

Apollolaan Tulp Festival - RonReizen
  • Tulpen op de Apollolaan...

Een tulp voor iedere Amsterdammer

Het is Saskia's ambitie de tulp weer in het Amsterdamse straatbeeld terug te brengen, met als motto ‘een tulp voor iedere Amsterdammer’. Voor iedere Amsterdammer een tulp betekent ook van iedere Amsterdammer een tulp. Scholieren, bedrijven, organisaties en stadsdelen planten bollen, bewoners worden aangemoedigd ook mee te doen om het Amsterdamse straatbeeld op te fleuren. Zo verbindt Tulp Festival de stad, bedrijven, bewoners en bezoekers. Het nodigt uit tot een verrassende ontdekkingstocht, die elk jaar weer nieuwe verkenningen oplevert en met het immer groeiende inwonertal (nu ca. 850.000) nog veel nieuwe tulpenlocaties zal weten te veroveren.

Tulp Festival - RonReizen
  • Een tulp voor elke Amsterdammer...

Genieten vanuit je huis

Ook al zijn bewoners aan huis gekluisterd, op verschillende locaties kunnen ze vanaf medio volgende week vanuit hun huis genieten van de vrolijke voorjaarsbloem in hun eigen buurt. Wie nog wel op weg is naar werk, een frisse neus haalt in de buurt, boodschappen doet, of de hond uitlaat, zal op een aantal plekken in alle stadsdelen kuipen en schalen met tulpen passeren, zoals in doorgaande straten, op bruggen en pleinen, bij supermarkten en op een aantal stations.

Door corona andere plekken

Sommige locaties zijn echter vanwege de omstandigheden tijdens de coronapandemie niet toegankelijk, waaronder (de tuinen van) hotels en musea. De expositie ‘5 Eeuwen tulpen in 100 soorten’ in de tuin van Hermitage Amsterdam gaat niet door. Waar het niet mogelijk is de tulpen te plaatsen wordt een andere bestemming gezocht, zoals bijvoorbeeld bij zorginstellingen.

Tulp Festival - RonReizen
  • Een overdaad een kleur in de hoofdstad de komende maand...

Info!

Volg het nieuws, actuele gegevens en fotoreportages over Tulp Festival 2020 via de website www.tulpfestival.com, Facebook: tulpfestivalamsterdam en Instagram: @tulpfestival.

Tulp Festival - RonReizen
    Meer over