Nederland toeristen trappelen RonReizen

Toeristen (én landen) staan te trappelen

Terwijl miljoenen prikken wereldwijd worden gezet, is duidelijk merkbaar dat toeristen staan te trappelen om weer op vakantie te gaan. De vliegtickets voor deze zomer zijn niet aan te slepen. Maar ook landen willen de toerist weer verwelkomen. Zo stelt Griekenland vanaf mei haar grenzen weer onder voorwaarden open.

Het aantal geboekte vliegtickets voor de zomervakantie is de afgelopen weken verdubbeld ten opzichte van de twee weken ervoor. Opvallend: op de dag van de laatste coronapersconferentie (maandag 8 maart) werden er de meeste tickets voor de zomervakantie geboekt van 2021. Dat blijkt uit data van Vliegtickets.nl. 

Nederland toeristen trappelen RonReizen koppel vliegveld
  • We kunnen niet wachten, de tickets vliegen de deur uit...

Enorme stijging ticketboekingen

In week 8 en 9 van 2021 (22-2 t/m 7-03) bedroeg de stijging bijna 140% ten opzichte van de twee weken ervoor. De vijf populairste bestemmingen voor de zomervakantie zijn, vooralsnog, Málaga, Barcelona, Ibiza, Faro en Gerona.

Nederland toeristen trappelen RonReizen koppel zwembad
  • Kom maar met die zon...

In Griekenland is de toerist welkom

De Griekse Minister van Toerisme heeft tijdens een persconferentie onder de titel 'Terug naar Griekenland' aangekondigd ernaar te streven om op 14 mei open te gaan voor reizigers. Hij vertelde dit vanuit het Akropolis museum. Maar dat behelst dat open gaan precies? 

Nederland toeristen trappelen RonReizen Griekenland Fira Santorini-eiland
  • Fira op het Griekse eiland Santorini: is het geen plaatje...

Toerist moet bewijs mee

Griekenland gaat open voor de volgende reizigers: 

* Reizigers die gevaccineerd zijn en reizigers die in het bezit zijn van een recentelijke negatieve Covid-19 test.

* Reizigers zullen, net als vorig jaar, ook willekeurig getest worden bij aankomst. Echter biedt Griekenland dit reisseizoen ook sneltests. Waardoor reizigers niet in quarantaine hoeven te wachten op de uitslag.

* Ook de kosten voor eventuele ziekenhuisopname of verblijf in coronahotel (wegens een positieve uitslag) neemt de Griekse overheid dit reisseizoen weer voor zich. Toeristen hoeven dus niet bang te zijn voor onvoorziene kosten tijdens het verblijf. 

Nederland toeristen trappelen RonReizen Griekenland Parthenon Tempel op Akropolis, Athene
  • De Parthenon Tempel op de Akropolis bij Athene, ook zo mooi!
Meer over