De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Tips stopover Singapore - RonReizen

SingaporeSingapore: tips om te doen tijdens je stopover - I

Plan een tussenstop in Singapore als je een reis naar Azië of Australië maakt. En blijf een paar dagen! Ook veel cruises starten in Singapore. Plak daar wat dagen voor en ontdek deze poort naar Azië waar west en oost hand in hand gaan. Er is enorm veel te doen en zien en je went meteen voorzichtig aan de oosterse cultuur. Met deze tips zou je bijna nog wat langer willen blijven…

Stopover Singapore: Botanic Gardens

De botanische tuin in Singapore is een oase van rust midden in de bedrijvigheid van de levendige stad. Singapore is een van de groenste steden ter wereld en één van de twee steden die origineel tropisch regenwoud binnen de stadsgrenzen heeft. De Botanic Gardens van Singapore zijn óm het stukje regenwoud heen gebouwd. Het is ook de enige botanische tuin die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Mij doet het eigenlijk meer aan een groot stadspark denken en zo gedragen de Singaporesen zich hier ook. Het is hun plek om even aan het stadsleven te ontsnappen. Ze picknicken, lezen een boek, wandelen met hun hond of doen aan Tai Chi. Als je de tijd hebt: neem het er ook lekker een dagje van en pak je rust!

Doen in Singapore Botanic Gardens

Hoewel ik echt wel doorhad dat dit een heel fijne plek is om een dagje te vertoeven, had ik simpelweg de tijd niet. Dus stapte ik door het tropisch regenwoud, liep ik langs het Symphony Lake waar vaak openluchtconcerten plaatsvinden en bezocht ik de Healing Garden en de National Orchid Garden met meer dan duizend verschillende orchideeën. Het park zelf is vooral heel erg groen, maar de orchideeëntuin is een grote kleurenpracht. In het park schieten ruim een half miljoen soorten bomen en bloemen aan me voorbij. De toegang tot Singapore Botanic Gardens is gratis, behalve de National Orchid Garden, daarvoor moet je 5 dollar (ruim 3 euro) per persoon betalen. Het park is vanaf vijf uur ’s ochtends tot middernacht open. Pak die eerste of late uurtjes om de hitte van de dag te ontlopen.

Lau Pa Sat: saté op straat

Overdag is hier geen vuiltje aan de lucht en lopen de zakenmannen en –vrouwen gewoon rond om aan het werk te gaan. Maar midden tussen de wolkenkrabbers – in hartje financial district – wordt ’s avonds opeens een grote foodcourt opgebouwd, waar streetfoodverkopers allemaal hun eigen saté verkopen. Bij Lau Pa Sat wordt live gekookt, gegrild en gebakken en er staan lange tafels met plastic stoeltjes waar je de heerlijkste gerechtjes kunt oppeuzelen. De verrassing, de sfeer en het heerlijke eten maken dit een absolute must do in Singapore. Tip: koop bij verschillende karretjes een klein beetje en proef!

Stopover Singapore: Kampong Glam

Turks, Marokkaans, Italiaans, Afghaans, Maleisisch; Kampong Glam is een mengelmoes aan culturen. Dat zie je, dat ruik je en dat proef je. Ik wandel door Haji Lane en Arab Street en kijk mijn ogen uit. De kleurrijke wijk is een cadeautje tussen de enorme wolkenkrabbers. Hoofdrolspeler in deze wijk is de Masjid Sultan Moskee die trots met koepel en schouders boven de wijk uitsteekt. Het mooiste uitzicht op de gouden moskee heb je vanuit Muscat Street. Honger? Duik in deze straat ook even een van de Maleisische restaurantjes in. Sla aan het einde van Haji Lane op de grote, onpersoonlijke Beach Road even rechtsaf: op de hoek met Ophir Road vind je een grote, opvallende graffitimuur.

Singapore River bumboat cruise

Als ik op vakantie het water op kan, dan doe ik dat graag. Het geeft me altijd een heel andere kijk op een bestemming. Vanaf het water, op de speciale bumboat – ooit gebruikt om de haven van proviand te voorzien – zie je dan ook een andere kant van Singapore. Tijdens de cruise over de Singapore River kom je vooral veel te weten over de koloniale geschiedenis van Singapore. Maar eerlijk is eerlijk: ik vond het vooral leuk om de highlights vanaf het water te bezichtigen. Het lijkt dan ook wel alsof die zich aan de Singapore River van hun beste kant laten zien. Van de bekende Merlion, de waterspuwende leeuwenvis en mascotte van Singapore, tot het glimmende Esplanade theater en pal langs eye catcher Marina Bay Sands. En het is prima in te plannen in een kort verblijf: de tocht duurt zo’n drie kwartier en kost 25 dollar (ruim 16 euro) per persoon.

Singapore stopover: Chijmes

Een leuke plek om een hapje te eten is Chijmes. Bij de eerste aanblik vanaf buiten dacht ik al meteen: dit is een superplek. En ik werd niet teleurgesteld. Het is een voormalig klooster dat nu is omgebouwd tot binnenplaats vol restaurants en cafés. Eenmaal binnen vergeet je de drukte van de stad en bevind je je even in een mini-landje in Singapore. Stap de restaurantjes in, plof op een van de vele terrasjes of neem een Singapore Sling in een bar. Heb je de tijd en het geld: verwen jezelf in Michelin-ster restaurant Lei Garden. Een lust voor het oog en de tong!


Klik hier voor nog meer tips voor je stopover in Singapore

Meer over