De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
Ljubljana

SloveniëSlovenië organiseert 2e editie European Food Summit

Voor de liefhebbers van eten is er goed nieuws, want er is een tweede editie van het ´European Food Summit´ op komst. Het zal dit jaar georganiseerd worden van zaterdag 7 tot en met maandag 9 november in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Top chefs, vinologen, culinaire journalisten en gastsprekers uit de hele wereld komen in Slovenië bijeen om drie dagen te praten, discussiëren en te proeven.

Op maandag 9 november vindt van 08.00 - 17.00 uur het symposium plaats in de Philharmonic Hall onder auspiciën van chefkok Ana Roš met als moderator de Italiaanse journalist en gastronoom Andrea Petrini. Onder de gastsprekers de Zweedse journaliste Lisa Abend, de Britse auteur John Lanchester, Maria Canabal – oprichtster van Parabere, een platform dat vrouwen in de gastronomie ondersteunt, chef-kok Nicolai Norregaard van 2 Michelin sterren restaurants in Denemarken en de Braziliaanse chef-kok Alberto Landgraf. Het verkeersbureau van Slovenië is medeorganisator van het evenement. Voor meer info klik je hier.

Ana Roš
  • Ana Roš, een Sloveense topkok.

Programma

Voedselverspilling, duurzaamheid, lokale producten, eten met de seizoenen, van land naar bord, de toekomst van horeca, voedingstrends zijn enkele van de onderwerpen die de revue passeren. Maar uiteraard wordt ook tijd vrijgemaakt om de smaakpapillen aan het werk te zetten. De opening van de Food Summit vindt plaats op zaterdag vanaf 11.00 uur met een speciale editie plaats van de 'Open Kitchen' markt – een mekka voor foodies en fijnproevers die normaliter iedere vrijdag tussen medio maart en eind oktober geopend is. Tegelijkertijd wordt een 'Gourmet Ljubljana Crawl' georganiseerd waar chefs en wijnboeren op verschillende plekken in de binnenstad gerechten bereiden en wijnproeverijen organiseren. De Crawl wordt ook op zondag georganiseerd. Het evenement wordt in stijl afgesloten met een Experience Dinner: verschillende Sloveense Michelin sterren restaurants – dit voorjaar deelde Michelin voor het eerste sterren uit aan verschillende Sloveense restaurants – bereiden exquise gerechten voor de bezoekers.

Lees ook:

Zomerrestaurant ‘FIER. Smaakmeesters in de Mariënhof’ geopend

Voorgerecht
  • Tijdens het European Food Summit is het genieten geblazen met alle lekkernijen.

Slovenië culinaire bestemming

Slovenië timmert hard aan de weg om zich te profileren als een culinaire bestemming van formaat. In 2021 draagt het land de titel European Region of Gastronomy 2021, een initiatief van het International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT). Klik hier als je een informatieve 'Taste Slovenia' brochure en een brochure over wijnroutes door de drie wijnstreken wilt downloaden. Je vindt op deze site ook een overvloed aan informatie over de Sloveense eet- en wijncultuur.

Meer over