De gevolgen van het coronavirus zijn ongekend. Ook bij RonReizen volgen we het nieuws op de voet. En al kunnen we op dit moment nog niet altijd en overal reizen ‘als vanouds’, wegdromen kan altijd… Blijf gezond en doe op onze site reisinspiratie op!
3 podcasts luisteren op vakantie - RonReizen

3 podcasts om te luisteren tijdens je vakantie

Podcasts zijn de nieuwe boeken. Had je vroeger tijdens je vakantie ein-de-lijk tijd om je boeken te verslinden, nu kun je eens aan die podcasts beginnen. Omdat je nu extra tijd hebt, of omdat je toch úren in de auto zit naar je vakantieadres. 5 tips om lekker te luisteren op vakantie.

1. De showbizzmoord: waar gebeurd

Wie diep graaft in zijn geheugen herinnert zich de moord op platenproducer Bart van der Laar in 1981 nog wel. In de podcastserie De showbizzmoord dompelen journalisten Lammert de Bruin en Babs Assink zich onder in de geruchtmakende moordzaak. In zeven afleveringen nemen ze je mee in de verwikkelingen rondom de moord, maar krijg je meteen een kijkje in de keuken van de schimmige muziekbusiness van de jaren ’80. Een wereld vol sterren, drugs, prostitutie, geld, macht en de opzienbarende moordzaak van Bart van der Laar. Wie is de dader? De zaak wordt uiteindelijk één van de grootste gerechtelijke dwalingen ooit.

Podcast op vakantie: De Showbizzmoord - RonReizen

De moordzaak in de podcast

Op 10 november 1981 vindt een secretaresse haar baas – platenproducer Bart van der Laar – in een plas bloed op de keukenvloer van zijn woning in Hilversum. Hij leeft nog, maar overlijdt drie dagen later aan de gevolgen van de schotwond in zijn hoofd. Een jongensprostituee bekent de moord, maar blijkt er na een jarenlange celstraf niets mee te maken te hebben. Waarom bekende hij? Deed de ‘witte platenhandel’ Bart de das om? Of was het de onenigheid die ontstond over vermeend plagiaat bij de Songfestivalinzending van dat jaar? In De Showbizzmoord komen verschillende personen uit de muziekwereld van toen aan het woord. En ze zijn behoorlijk openhartig. 

Podcast luisteren op vakantie: De Showbizzmoord - RonReizen
 • Journalisten Lammert de Bruin (EenVandaag) en Babs Assink (o.a. NOS-Journaal) duiken in de geruchtmakende moordzaak.

Nostalgische podcast op vakantie

De podcast De showbizzmoord wordt omlijst door de muziek van toen, van artiesten die Bart van der Laar produceerde, zoals Benny Neyman, Babe, LUV, Lenny Kuhr en Francis Goya.

2. De laatste dans

In de zevendelige podcast De Laatste Dans gaat podcastmaker en muzikant Frans Pollux op zoek naar Uwe, een spoorloos verdwenen stamgast van het Roermondse café Resistent. Zeven jaar geleden vertrok Uwe om te sterven, na een laatste dans op een liedje van Pollux. Maar is Uwe wel écht dood? Als Pollux jaren later van de kastelein van het café hoort dat zijn liedje de herinnering aan Uwe levend houdt, besluit hij op onderzoek uit te gaan. In zeven bloedstollende afleveringen legt Pollux bloot wat Uwe verborgen had willen houden.

Podcast op vakantie: De laatste Dans - RonReizen

Het verhaal van De Laatste dans

Op een avond in 2013 onthult Uwe aan de andere stamgasten in het café dat hij niet lang meer te leven heeft: hij heeft longkanker. Hij kondigt aan zijn laatste weken te willen doorbrengen op een eiland in de zon. Huilend zamelen de geschokte aanwezigen geld in voor Uwe's reis en samen dansen ze nog een laatste keer op zijn lievelingsliedje. Daarna vertrekt Uwe voorgoed, een enkeltje richting het einde.

Populaire podcast voor de vakantie

De podcast De laatste Dans van Frans Pollux luistert weg als een documentaire en de podcast zit zo vernuftig in elkaar dat je beeld geen seconde mist. Niet voor niets stond De Laatste Dans al meteen toen de eerste delen online kwamen op nummer 1 in de Nederlandse hitlijst van iTunes.

3. Echt gebeurd

Heb je geen zin in een spannende serie waarbij je continu moet opletten om geen clou te missen of het plot niet kwijt te raken? Zoek je juist een lekkere luchtige podcast om tussen de bedrijven door even van te kunnen snacken? Dan is de podcast Echt Gebeurd het luisteren waard!

Podcasts op vakantie: Echt Gebeurd - RonReizen

  Extra in Echt Gebeurd

  In de podacst Echt Gebeurd vertellen mensen op een klein podium mooie, bijzondere of grappige verhalen over wat ze zelf hebben meegemaakt. Het idee voor Echt Gebeurd is geïnspireerd op het Amerikaanse The Moth. Leuke extra van de Nederlandse versie is dat elke maand iemand voorleest uit zijn of haar puberdagboek. Plaatsvervangende schaamte gegarandeerd!

  De mensen achter Echt Gebeurd

  Echt gebeurd wordt live opgenomen in Toomler. Verwacht niet alleen bekende verhalenvertellers of comedians, want Echt Gebeurd biedt juist ook een podium voor mensen zonder podiumervaring. De toevoeging van ‘de gewoone mensch’ maakt de podcast nog échter. Echt Gebeurd – behalve een podcast ook ‘gewoon’ een theatershow – is een initiatief van cabaretier en columnist Micha Wertheim en cabaretier en schrijfster Paulien Cornelisse.

  Nog een podcast voor de vakantie

  Paulien Cornelisse heeft nog een podcast: In Taal voor de leuk leest ze haar boek… Taal voor de leuk voor. Een luisterboek verkleed als podcast!

  Meer over