Oud en Nieuw vieren in Londen: hier moet je zijn

EngelandOud en Nieuw vieren in Londen: hier moet je zijn

Heb jij plannen om 31 december naar Londen te gaan? Lucky you! De stad is in de laatste maand van het jaar misschien wel op z’n best.

Dit zijn the places to be op New Year’s Eve.

Vuurwerkshow van Londen

Bim, bam, bom: natuurlijk is de Big Ben een mooie plek om af te tellen tot 00.00 uur. Na twaalf klokslagen (nou ja, na de renovatie, naar verwachting klaar in 2021) barst een vuurwerkshow los boven de rivier de Theems. Wil je daar met je neus bovenop staan? Dat kan: tickets, à tien pond per persoon, koop je hier (typ ‘fireworks’ in het zoekveld). Dan sta je gegarandeerd vooraan, onderaan reuzenrad The London Eye. Zorg dat je ruim op tijd kaarten besteld, want ze raken pijlsnel uitverkocht. Het zijn niet zomaar duizendklappers die in Londen worden aangestoken. De hemel wordt een kwartier lang verlicht met schitterend siervuurwerk dat op muziek de lucht in gaat. Samen met Dubai en Sydney schaart de Engelse hoofdstad zich in het top 3-lijstje van beste vuurwerkshows ter wereld.

Oud en nieuw in Londen
  • Oud en nieuw in Londen: vuurwerkshow boven de Theems.

Oud en nieuw op de Theems

Er hangt een prijskaartje aan, maar het is wel héél feestelijk: uiteten op een rondvaartboot mét uitzicht op de vuurwerkshow. Check visitlondon.com voor alle opties en aanbiedingen.

Ook leuk met kinderen

Een busrit met de bekende rode dubbeldekker door de stad of een rondje schaatsen op een van de ijsbanen in hartje Londen: veel attracties zijn op 31 december gewoon geopend. Als je met kinderen bent, is de kans dat je 1 januari (redelijk) fris en fruitig bent groot. Fijn! Want de traditionele New Year’s Day Parade is de moeite waard. Om klokslag 12:00 uur gaat die van start bij het Ritz Hotel. De stoet van duizenden artiesten legt vervolgens een route van 2 mijl af langs Piccadilly Circus, Lower Regent Street, Pall Mall, Trafalgar Square, Whitehall en de Big Ben. Je kunt de parade gratis bekijken vanaf de straat of tribunetickets boeken als je zeker wilt zijn van een goed uitzicht.

New Year’s Day Parade
  • De traditionele New Year’s Day Parade in Londen.

Time Out Londen

Ben je van plan om kaartjes voor een Oud en Nieuwfeestje te kopen? Het barst van de clubs en bars in Londen en er is voor ieder wat wils. Time Out verzamelt het hele jaar door de leukste feesten, evenementen en adresjes en laat je óók in de decembermaand niet in de steek.

Openbaar vervoer in Londen
  • Het is druk tijdens oud en nieuw: pak het openbaar vervoer!

Openbaar vervoer tijdens oud en nieuw

Het is ongelooflijk druk en veel plekken zijn onbereikbaar, dus wherever you go: pak het openbaar vervoer. En in- en uitchecken kan ook met je creditcard!

Meer over